Bekir Çivi, üniversite hastanesinde 5 taşeron firmaya kayıtlı 1300 işçinin hemşire, hastabakıcı, temizlik, teknik ekip gibi bölümlerde çalıştığını belirtti.
Taşeron firmada çalışanların hastanenin kadrolu personeliyle aynı görevi yaptığını anlatan Çivi, 1300 işçinin de kadrolu sayılması için 2 yıl önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuru yaptıklarını anlattı. Çivi, "Bakanlık müfettişleri tarafından üniversite hastanesinde yapılan incelemede işçilerin hastane kadrosunda çalıştırılması gerektiği belirtilerek, firmalara usulsüz ihaleler yapıldığı belirlendi" dedi.
Bunun üzerine hastane yönetimi ve 4 taşeron firmanın Antalya 1. İş Mahkemesi'ne bakanlığın verdiği karara itiraz davası açtığını aktaran Çivi, iki yıl süren yargı sürecinin ardından mahkemenin geçen çarşamba günü taşeron işçilerin işe başladığı günden itibaren hastanenin kadrolu elemanı olarak görüldüğü yönünde karara hükmettiğini kaydetti.
Mahkeme kararının taşeron olarak çalışan işçileri çok sevindirdiğini dile getiren Çivi, kararı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na göndererek kadrolarının onaylanmasını talep edeceklerini söyledi. Çivi, mahkemenin kararı sonrası gelecek kadro onayı ile maaşlarında artış olacağını, çalışma saatlerinin haftada 8 saat azalacağını, yılda iki ikramiye gibi sosyal ve özlük haklarına kavuşacaklarını belirtti.
Türkiye'de Bursa, Diyarbakır ve İstanbul'un ardından üniversite hastanelerinde çalışan taşeron işçilere hastane kadrosu verilmesi kararının Antalya'da da alındığını ifade eden Çivi, şunları söyledi: "Bu süreçten sonra üniversite hastanesinde faaliyet gösteren taşeron firmaların ihaleleri iptal edilmeli. Bir an önce kadromuzu alarak toplu iş sözleşmeleri yapmak istiyoruz. İşçilerin hayalleri gerçek oldu. Taşeron işçiler olarak biz de artık üniversitenin kadrolu elemanı olduk."
Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)