GS'nin borcu 14 milyarı aştı
GS'nin borcu 14 milyarı aştı
HÜRJET'in ikinci prototipi gökyüzüyle buluştu
HÜRJET'in ikinci prototipi gökyüzüyle buluştu
Cem Garipoğlu soruşturmasında karar
Cem Garipoğlu soruşturmasında karar
Konyaaltı'nda 'Dijital Dünya ve Çocuk' paneli
Konyaaltı'nda 'Dijital Dünya ve Çocuk' paneli
5 Ekim 2021 Salı - 11:33

Rektör Özkan ve ekibinden koronada son durum değerlendirmesi...

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya'da aşılama oranlarının fazla olması ve özellikle iç turizmin azalması sebebiyle Covid-19 hastalığı sayısında azalma olduğunu söyledi.

Rektör Özkan ve ekibinden koronada son durum değerlendirmesi...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, AÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete ve AÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr. Özge Turhan, hastane basın odasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rektör Özkan, Antalya'da aşılama oranlarının fazla olması ve özellikle iç turizmin azalması sebebiyle Covid-19 hastalığı sayısında azalma olduğunu söyledi. Rektör Özkan, "Bunu nereden anlıyoruz, hem acile başvuran hasta sayımız azaldı, hem de açtığımız ek Covid-19 servislerimizi kapattık, yoğun bakımlarımız keza öyle. Şu anda bizleri sevindirecek boyutlarda değil ama en önemli faktör aşılamanın Antalya'da özellikle yüksek olması. Aşılamanın ne kadar önemli olduğunu fark ediyorsunuz. Okulların ve üniversitenin açılmasının ardından sayıların artacağından korkuyorduk, ancak korktuğumuz başımıza gelmedi. Şu anda baş edebileceğimiz hastalar başvuruyor sayı olarak. Bu anlamda iyi gidiyor. Doluluk oranları geçtiğimiz aylara oranla çok iyi" dedi.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) REKTORU PROF. DR. OZLENEN OZKAN, ANTALYA'DA ASILAMA ORANLARININ FAZLA OLMASI VE OZELLIKLE IC TURIZMIN AZALMASI SEBEBIYLE COVID-19 HASTALIGI SAYISINDA AZALMA OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AŞI ETKİSİNİN GÖSTERGESİ 

Aşının ne kadar etkili olduğunun en güzel göstergesinin yoğun bakımda yatan hastalar olduğuna dikkati çeken Rektör Prof. Dr. Özkan, "Bakıyorsunuz genç hastalara, aşısının olmadığını görüyorsunuz. Yaşlı hastalarda da aşısı olduğu halde altta diyabet, kalp hastalığı, organ nakli olan, ilaçlara bağlı bağışıklık sistemleri daha zayıf olduğu için aşılı ama immün sistemleri zayıf hastaları görüyorsunuz. Dediğimiz gibi aşının etkili olduğunun en güzel göstergesi genç ve aşısız insanları maalesef yoğun bakımda görmek tabi ki" dedi.

COVİD-19 NEDENİYLE 30-35 HASTA YATIYOR

AÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, "Covid-19 nedeniyle hastanemizde yatan servis hastasının yüzde 30'u civarındaydı, şu anda bu sayı 30-35 hastaya kadar düştü. Yoğun bakımlarda da keza toplam 3- 3.5 olan yoğun bakım servisinden şu anda 2 yoğun bakımımız açık. Sadece Covid-19 için ayırdığımız yataktan bahsediyorum, ki halen boş yataklarımız var" dedi.

40 VE 50'Lİ YAŞ GRUBU AŞISIZ HASTALAR

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr. Özge Turhan, öellikle altta yatan hastalığı olan, bağışıklık sistemi baskılanmış aşısız hastaların yoğun bakımdaki hastaların çoğunluğunu oluşturduğunu ifade etti. Prof. Dr. Turhan, "Yoğun bakımda 40-50'li yaş gruplarından oluşuyor. Aslında yoğun bakıma yatışını hiç beklemediğimiz yaş grubu bu hastalar. Maalesef 40 ve 50'li yaşlarda da hiç aşısız hastalarımız var. Eğer altta yatan bir hastalığı yoksa, bağışıklık sistemi sağlam ise aşılı ise yoğun bakıma yatan benim hatırladığım 1 ya da 2 hasta vardır bu süreçte" dedi.

AŞI KARŞITLIĞI HAYATA MAL OLUYOR

Yanlış bilgilendirmenin en üst boyutta olduğuna, aşı karşıtlığının insanların hayatına mal olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Özge Turhan, "Keşke aşı olsaydık, çok pişmanız diyen çok hastamız oluyor. Aşılar etkin ve güvenilir, yıllardır yapılan aşılar. Covid-19 aşısı yeni ama teknolojisi yıllardır oturmuş bir sistem. O nedenle aşılara güvenip yapılması gerekiyor. Yaptırmayanlar gerçekten pişman" diye konuştu.

AŞI, MASKE VE MESAFE BİRLİKTE ETKİLİ

İnsanların yanlış bilgilenme ve yönlendirilmesiyle canlarından olduklarını ifade eden Prof. Dr. Özge Turhan, şöyle konuştu:

"Geçen yıl maske ve mesafe kuralını iyi uyguladığımız için grip vakalarını hemen hemen görmedik. Bu sene aşının verdiği rahatlıkla da maske kullanımı azaldı. Aşı, aynı zamanda maske ve mesafeye bu yıl da devam etmemiz gerekiyor. Eğer etmezsek influanzayı daha çok göreceğiz ve klinik tablolar karışacak. Covid mi grip mi çok benzer tablolar ileri yaşlarda ve altta başka hastalığı yatanlarda seyrediyor. Onlarda da ölümcül seyrediyor. Bu senenin grip aşısı da geldi, 6 aydan büyük herkes olabilir. Özellikle sağlık çalışanları, 65 yaş üstü, altta yatan hastalığı olanlar. Ekim ayı geldi, artık grip aşılarını da olabilirler. Başta Covid-19 hastalarında ateşi çok görüyorduk. Şimdi daha az görüyoruz. Covid-19'da boğaz ağrısı ön planda. Gripte boğaz ağrısı ön planda olmaz, daha çok ateş, öksürük, kas ağrısı olur."

 

 
Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası başladı
 
Van'a gelen İranlılar, Akdamar Adası'nı gezdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da bugüne kadar kaç kişi koronaya yakalandı
ANTALYA Sağlık İl Müdürü Dr. Ünal Hülür, turistlere yönelik 1 milyon 226 ...
"Yoğun bakımda 'Keşke aşılansaydık' diyorlar"
SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, ...
Çocuk cerrahi uzmanı, koronavirüs kurbanı
İZMİR'de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Çocuk Cerrahisi ...
 
Profesöre bıçak parası gözaltısı
BURSA'da, ameliyat olacak bir hastasından 15 bin TL isteyen kalp damar ...
Mevsimine göre beslenmeli
Doç. Dr. Erdal Dilekçi, “Kış döneminde yazlık gıdalar tüketilirken yaz ...
Alzheimer için korkutan uyarı; Türkiye 2050'de...
Nöroloji  Uzm. Dr. Cevdet Bilge, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında ...
 
Isparta’da doktora dayak
ISPARTA Şehir Hastanesi’nde görevli Dr. Baki Ünlü, hasta yakını O.M. tarafından ...
Negatif ve aşılı temaslıya karantina yok
SAĞLIK Bakanlığı 'Covid-19 Temaslı Takibi Salgın Yönetimi, Evde Hasta ...
Kilo verme sonrası yüzde sarkma giderilebiliyor
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Osman Kelahmetoğlu, ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva