'Hayat Bilgisi Dersi' kapsamında 'sağlıklı beslenme' konusunu işleyen öğrenciler, satışa sunulan taze sebze, meyve ve kuru gıdalar üzerinde çalışma yaptı. Gıda maddelerinin tazeliğini, sağlıklı olup olmadığını kontrol eden öğrenciler, satıcılarla da sohbet edip, üretimden satış aşamasına kadar süredeki işlemler hakkında bilgi edindi. Öğrenciler, farklı ve yüksek fiyatlar karşısında ise şaşkınlık yaşadı.
Pazarda, gıda dedektifi gibi çalışıp, satıcıları soru yağmuruna tutan öğrenciler, özellikle yağ, peynir, çökelek, zeytin, süt ve yoğurt türü gıda maddelerinin açıkta satılmasına tepki gösterip, cam vitrin içinde sergilenmesini istedi. Öğrenciler, "Yıkanması mümkün olmayan sıvı ve katı gıda maddeleri üzerine her türlü sinek konuyor, üzerleri tozlanıyor. Mikroplu gıda maddeleri soframıza gelip, çeşitli hastalıklara neden oluyor" dedi. Sınıf öğretmeni Sevgün Şahin de derste sağlıklı beslenmenin önemi üzerinde durduklarını, pazar gezisinde ise son derece yararlı çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)