Demet Evgar'dan 'normal doğum' kamu spotuna tepki
Demet Evgar'dan 'normal doğum' kamu spotuna tepki
Antalya'da oğlunu öldüren şüpheli tutuklandı
Antalya'da oğlunu öldüren şüpheli tutuklandı
Rojin'i arama çalışmaları 8'inci gününde
Rojin'i arama çalışmaları 8'inci gününde
Ezgi Mola, kadın cinayetlerine sessiz kalmadı
Ezgi Mola, kadın cinayetlerine sessiz kalmadı
7 Temmuz 2024 Pazar - 16:34

Özel; Geçim yoksa, merak etmeyin yakında seçim olur

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Buradan tekrar ediyoruz. Ya asgari ücrete zammı verecekler ya da biz söke söke alacağız. Zamları nedeniyle sorunlar bitmez ama hiç olmazsa birazcık geçim olur. Ama geçim olmazsa hiç merak etmeyin yakında seçim olur" dedi.

Özel; Geçim yoksa, merak etmeyin yakında seçim olur
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son güreşlerini izlemek ve ölen pehlivanların ödül törenine katılmak üzere Edirne'ye geldiğini söyledi. Berat'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile milletvekilleri ve belediye başkanları bulunan Özel, Kırkpınar öncesinde parti teşkilatını ziyaret etti.

Edirne ile başka bir bağlarının olduğunu söyleyen Özel, "Ben buraya milletvekili olarak geldim, grup başkan vekili olarak geldim, grup başkanı olarak geldim ama bugün ilk kez sizlerle partinin genel başkanı olarak büyüyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Edirne'de zorlu bir yerel süreç hep birlikte geride bıraktık. Edirne hep birlikte kenetlendi. Önce zor günler yaşadık, anlaşmazlık günleri yaşadık. Doğru kararların verilmesi için zorlu süreçler içerisinden geçtik. Sonra adayımızı belirledik. Geldim, size dedim ki, 'Edirne, Cumhuriyetin kalesidir. Edirne adayına, partisine sahip çıkacak'. Siz sözünüzü bırakmadınız, hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

CHP'nin il başkanlığında olduğunu ve burasının baba olduğunu belirten Özel, "Herkesin doğduğu, büyüdüğü, sonra ayrıldığı okulda, kimin kaldığı bir yer. Ama her daim açık. Çorbası her zaman kaynayan, çayı demli olan, bacası tütmekte olan bir yer burası. Son seçimlerde Edirne'de 2 kez satılan biri bu baba ocağına geldi, baba ocağında değiştirildi. Edirne'nin bize destek veren sosyal demokratlarına, milliyetçi demokratlarına, muhafazakar demokratlarına, bütün demokratlarına ve benim bütün bütünlerima yürekten teşekkür ediyorum. Bu kapı ardına kadar açıktır. Burada bir görev deviri yaşanıyor. İl Başkanlığı'mızın gayretlerinin, çabalarının vardığı bayrak devir, biz de uygun gördük. Bu Edirne'nin en güzel sözlerini hep birlikte paylaşacağız. Önümüzdeki günlerde Edirne'de parti yönetimi bir tasarrufta bulunacağız. O inceleme itibaren Edirne'de hep beraber hem kıymetli genç Başkanımıza hem partimize sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

'CHP'Yİ İKTİDAR YAPACAĞIZ'

Özgür Özel, önlerindeki herhangi bir süreç olmadığını, "Bizim arkamızda durdunuz. Cumhuriyetin 2'nci yüzyılına girdiğimiz ilk yerel seçimleri 47 yıl sonra birinci parti olarak tamamladık. Şimdi cumhuriyetin 2'nci yüzyılının ilk genel seçimleri geliyor. Başkanın elinde bir anahtar var. O anahtar, Edirne Belediyesi'nin kapısının ya da kasasının ya da Edirne'nin anahtarı değil. O anahtar Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Atatürk'ün partisinin iktidarının anahtarı. Bu Edirne'yi hep beraber dürüst, çalışkan, tasarruflu, halkı koruyan, kollayan, emeklisine, emekçisine, çiftçisine, esnafına sahip çıkan projelerle başkanımız yönetecek. Biz Filiz Başkan'ın arkasında Büyük, ona sonuna kadar destek olacağız. Örgütümüz ona, o bize emanet olacak. Bu baba evinin evlatları burada hep birlikte buraya da, Atatürk'ün emanetine de sahip çıkacakız. Bu baba evinin tapusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sığındı. O yüzden Edirne'de de bu iş lamı kalmadı. Gittin, başka partiye. AK Parti'ye git. Bak ne oldu buğday fiyatı? Geçen sene ne oldu, ayçiçeği? Öyle olunca artık hep beraber planlayacağız. Birleşeceğiz ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni önce iktidar bölüşeceğiz, sonra sonu gibi çiftçiye 'Al ananı da git' diyen değil, 'Çiftçi, köylü milletin efendisidir' diyen bir cumhurbaşkanımız olacak. Bundan sonra esnafımıza da sahip çıkacağız, emeklimize de, emekçimize de. "Bizimkiler Bambaşka şeyler" adında bir marka.

'GELDİĞİMİZDE ÖNCE BİR ASGARİ ÜCRET, SONRA 1,5 ASGARİ ÜCRET YAPACAĞIZ'

Emeklilik belgelerine değinen Özel, "Mesela emeklilik kaydını bu AK Parti geldi bir buçuk asgari ücret. Ellemezse, dokunmasa, karışmasa bize emeklimiz 26 bin TL alacaktı. Sistemi değiştirir, şimdi 10 bin TL alıyor. Geldiğimizde önce bir asgari ücret, sonra 1,5 asgari ücret düşürür. Bu ısıtmaların her bir tanesini kanun nasıl yazılırsa öyle çalışacak. Yüzde 1'i milli gelirin destekleri olacak, bunlar binde 2'sini veriyorlar. Yani çiftçiye 5 ekibine 1 veriyor. Çiftçinin de yüzü gülecek, emeklinin de gülecek, asgari ücretin de gülecek. Ama bunun olması için önce iktidar olmamız lazım. Onun için belediye başkanlarımıza sahip çıkacakız. Sonra partimize sahip çıkacakız. Sonra kapılar ardına kadar açacağız. Adam babaevinden AK Parti'ye gitmiş, perişan olmuş. Gelecek buraya, ona 'Baş tacının' diyeceğiz. MHP'li gitmiş başka bir tarafa, görmüş bunların haliyle geri gelmiş. Nasıl seçimi kazandığımız akşam dedik ki, 'Kimse öteki değildir, kimse kaybetmedi, bu seçimin kaybedeni yok' Edirne'deki herkes biliyor ki, bu parti birinci parti olunca da kimseyi itmez, kimseyi kaçırmaz, bundan sonra herkesin sahip çıkması gerekir. Göreceksiniz o günleri hep birlikte yaşayalım" diye konuştu.

"İnsanların yüzde 65'inin CHP'li belediyelere oy vermesi boşuna değil" ifadesini kullanan Özel, sözlerine şöyle devam etti:

"Ekonominin yüzde 80'ini bize kazanmak boşuna değil. Yeni değişim başlattı, genç adaylara, kadın adaylara, tecrübeyle gençliğin birleşmesine, entelektüel ortak oldular. Bu duyguyu koru. Yukarıya doğru gidiş başladı. Hep paraları dağıtın. Onun için meselelere takılma. Kusurlu örtmeleri. Bitiş tarihi: 2017. Orada 4 tane şey söyledik. Bir, kredi kartlarının faizlerini silin, esnafa, köylüye, bireysel sıkıntı çekenlere. Ana parasını bölün. Yüzde 30 vergiyi kaldırın, milleti rahatlatın. İki, taban ücretleri. Üçüncü, maaşını 10 bin liraya çıkardılar. Sonuncusu da asgari ücrete dönüştürüldü. Bu gün 17 bin lira olan asgari ücret, satış günü 13 bin liraya denk geliyor. Yıl sonuna doğru 9 bin liraya düşecek. Bu olmaz, dedik ve itiraz ettiğimiz. Rica ederim. Ya asgari ücrete zam mı verecekler ya da biz söke söke alacağız. Zamları şikayet bitmez ama hiç olmazsa birazcık geçeyim olur. Ama olmazsa hiç merak etmeyin yakında seçim olur. Ümit ediyoruz, ilk seçimden sonra, CHP iktidarını yitirdikten sonra biz yine sıfır atacağız. Ama birileri gibi hem ulaştıklarımızdan, hem fiyatlarımızdan ve etiketlerimizden altı tanesini atmayacağız. Bir taneye sıfır atacağız. Maaşlardan sıfır atmadan etiketlerden, tutanlardan sıfır atmadan giderlerden sıfır atacağız. 5 kat fazla milli gelir, 10 yılın sonunda 10 kat fazla satın alma gücü. Aynı raporu alıp mazotun 4 lira, ekmeğin 1 lira olması demek. CHP'nin hedefi, hayali, umudu ve vizyonu budur. İnananlar, gelecek seçimlerde CHP'nin içinde olacağı, Türkiye İttifakı'nın, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayına oy verecekler. 10 yılın sonunda 10 kat daha zengin olduklarımızı görecekler."

Özgür Özel, açıklamalarının ardından Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın'ı ziyaret etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu ziyarette Özel, Edirne Belediyesi'ne büyük bir keyifle geldiklerini söyledi. Özel, "Türkiye'den çok sayıda belediye başkanı burada. Artık şehirliler kılıçla fethedilmiyor, fethediliyor, hizmetle fethediliyor. Ekrem Başkan, geçen dönemki kaderi örgütümüzle birlikte artırarak, güveni artırarak, tazeleyerek, tekrar etti. Çok uzun yıllar sonra çok sayıda Bursa'yı Haberler. Birçok şehirde çok önemli iken yaşlılara anlattık. O yüzden bugün CHP ailesi olarak çok güçlü bir şekilde buradayız. Ama hepimizin bildiği bir tek şey var ki, cumhuriyetin yüzüncü detayları ilk yerel seçimlerinde, yüzde 38'lik bir oy oranıyla 47 yıl sonra büyük bir başarı Bu büyük aile bu başarıyı elde etti. Hep birlikte elde etti. Ama esas hedefimiz cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde Atatürk'ün partisini iktidar yapmak. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanlığına CHP'li bir cumhurbaşkanı seçtirmek. Bunun motivasyonu içindeyiz, hep beraber . Hep birlikte çalışıyoruz. Başarılarımıza inanıyoruz" dedi.

Romanya'nın başkenti Bükreş'e gittiklerini söyleyen Özel, "Dün Bükreş'te çok önemli bir gelişme kaydedildi. Basın mensupları da bu konuda bir şeyler istediklerini ifade ettiler. Dün Sosyalist Enternasyonal toplantısı, Sosyalist Enternasyonal'in Başkanı, İspanya Başkanı Pedro Sánchez, onun başkanlığında Bükreş'te yine Romanya Başbakanı'nın ev sahipliğinde yüklü. Orada yapılan müzakereler sonucunda bir deklarasyon yayınlandı. Hem aşırı sağ ile mücadele noktalarında, hem Avrupa'daki Sosyalist Enternasyonal'in yeni yapılanmasını duyurmak noktasında hem de CHP'nin 31 Mart'ta kaydettiği başarıyı umut verici bir zafer olarak nitelendiren, CHP'nin güç kazanmasının maharetli kalın çizgilerle çizen ve CHP'nin Avrupa Birliği hedefini sahiplenen ve üyelerinin tam desteğini ifade eden bir metin ortaya çıktı. Bu CHP iktidarında Türkiye'nin birbirlerine destek veren çok önemli bir yaklaşım" diye konuştu.

'CHP'NİN HEDEFİ, HAYALİ, UMUDU VE VİZYONU BUDUR'

İktidarın Avrupa Birliği hedefinin kalmadığını kaydeden Özel, Dosya şunları söyledi:

"Avrupa Birliği istatistikleri, dün Şangay İşbirliği Örgütü'nü hedef gösterdiklerini hatırlayalım. O yerleştirildi hedefte maalesef, hem Bakan, hem Cumhurbaşkanı'nın ifade ettiği hedefte ortalama milli gelir 4 bin 500 dolar. Avrupa Birliği hedefinde ortalama milli gelir yeni üyelerinin düşürmesine rağmen 45 bin dolar. Avrupa Birliği'nin gerçek ortalama milli geliri 55 bin dolar. Birbirinin arasında 10-12 kat milli gelir farkı olan iki yapıdan bahsediyoruz. Biz kesinlikle Asya ve Avrasya'yı da Çin, Rusya'yı da önemsiyoruz. Ama 75 yıl önce kurucusu olduğumuz Avrupa Konseyi'ne ve 60 yıl önce İsmet Paşa'nın zamanında başvuru yaptığımız Avrupa Birliği hedefini yeniden sahipleniyoruz. Ümit ediyoruz, ilk seçimden sonra, CHP sonrasında sonra biz yine sıfır atacağız. Ama birileri gibi hem imzaladıktan, hem fiyatlar ve etiketlerden altı sıfır atacağız. Bir tane sıfır atacağız. Maaşlardan sıfır atmadan etiketlerden, imzaladıktan sıfır atmadan etiketlerden sıfır atacağız. 5 kat fazla milli gelir, 10 yılın sonunda 10 kat fazla satın alma gücü. Aynı raporu alıp mazotun 4 lira, ekmeğin 1 lira olması demek. CHP'nin hedefi, hayali, umudu ve vizyonu budur. İnananlar, gelecek seçimlerde CHP'nin içinde olacağı, Türkiye İttifakı'nın, CHP'nin cumhurbaşkanı adayına oy verecekler. 10 yılın sonunda 10 kat daha zengin olduklarını görecekler. 'Yöneticilerin zenginliği olsun, saraylarda oturun, en pahalı limuzinlere binin, uçan saraylarla uçun' diyenler, Şangay İşbirliği Örgütü'ne doğru gidişler. Ama orada halk fakiri. 4 bin 500 dolar. 'Yöneticiler mütevazı ama halk zengin olsun' diyenler Avrupa Birliği hedefinin peşinde yürüyüşleri. Orada tam 10 kat zengin halklar var. Gelişmiş bir demokrasi var. Bu yürüyüşümüz devam edecek. Bu gelecek vizyonumuzu, hayalimizi, sizlerle böyle anlamlı bir heyetle paylaştıktan sonra şimdi gemilerden 663 yıllık mirasımızı sahipleniyoruz, hem Filiz Başkanımızın ilk yıl heyecanıyla hepimizin de 663'üncü yıl gururuyla birlikte güreşleri izlemeye gideceğiz. Uzaktan, yakından izleyen bütün pehlivanlara, her gördüğün koca yürekli pehlivanlara hem, hem diyoruz hem de konuşurken diliyoruz. Kazasız, belasız, sakatlığın olmadığı, centilmence yarışların olduğu, hak edenin geçmişte yaşadığı bir Kırkpınar ümidiiyle hepinizi saygı ile selamlıyoruz.”

Mehmet YİRUN-Şafak TAŞOYAR/EDİRNE, (DHA)-

 
Antalya Aksu'daki orman yangınına köylüler de müdahale etti
 
Antalyaspor kamp için Burdur'a geldi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 8 Temmuz 2024 Pazartesi 04:32

2025 Haziran ayından itibaren seçim konuşulmaya başlanır. Milletin dayanacak gücü kalmadı,toplumun % 80 i ekonomik olarak bitmiş vaziyette. Bu sistemde olmuyor.Acilen YARI BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇMEK GEREKİR.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık Bakanı istifa mı ediyor?.. Bu sıcak gelişmenin Antalya ile ilgisi ne?..
Ankara'da siyaset ve sağlık çevrelerini sarsan gelişme gece yarısına doğru ...
CHP il başkanı istifa etti
CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman istifasını kamuoyuna yazılı bir açıklamayla duyurdu
Dervişoğlu: Tencerede yemek değil, dert kaynıyor
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Kurulduğumuz gün mevcut bulunan ...
 
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
CHP Genel Merkezi'nin maskotu olan Şero, partiye geri döndü.
TBMM'de 'Deniz Gezmiş' tartışması
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında ...
Dervişoğlu, Akşener'den görevi devraldı
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, parti genel merkezinde Meral ...
 
Özel: Taksim'i kapatmak anayasa tanımamaktır
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Taksim kararını ...
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
İYİ Parti'nin 5'inci Olağanüstü Kongresi'nde Genel Başkan seçilen Müsavat ...
Özgür Özel, Bakan Yerlikaya ile görüştü
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim ...
 
Dursun Gündoğdu
CHP öz evladına sahip çıkmıyor
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Rüşvet ve yolsuzluk
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Alman Yeşiller‘in çöküşü
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile sizin için bir çağ kapanıp bir çağ başlıyor. Hayatınızın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva