TPM Mühendislik uzun yıllara dayanan deneyimi ile sektörünün öncü isimleri arasında yer almaktadır. Markanın web sitesinde bulunan otomatik yağlama sistemleri, tamir kelepçesi ve diğer ürün grupları arasından ihtiyacınız olan sistemler hakkında bilgi almak için TPM Mühendislik ile iletişime geçebilirsiniz.
Merkezi yağlama sistemleri, programlanabilir zamanlayıcılar, yağlayıcı pompaları ve yağ enjektörlerinin kullanımı yoluyla belirli zamanlarda belirli konumlara hassas miktarda yağ dağıtmak için endüstride yaygın olarak kullanılan bir araç olma özelliğine sahiptir.
Merkezi yağlama sistemleri 1930'ların ortalarında tanıtıldı. O zamandan beri, birçok araştırma, sıvıyı belirlenen noktalara düzgün bir şekilde iletmek için gres gibi viskoz yağlayıcıların akış sorunlarını çözmeye odaklandı. Teknolojideki gelişmeler, çok çeşitli endüstriyel uygulamalar için hassas dağıtım yöntemleriyle günümüzün merkezi yağlama sistemlerini yaratmıştır. Merkezi yağlama sistemlerine bazen otomatik yağlama sistemleri denir, çünkü bunlar yağlayıcı dağıtma sürecinde tamamen veya çoğunlukla bilgisayarlıdır. Bu sistemler insan hatası riskini ortadan kaldırır ve bir uygulama çok sayıda makinede birçok bileşenin yağlanmasını gerektirdiğinde hassasiyeti artırır.
Merkezi yağlama, bir yağlama noktasına gres veya yağ sağlayabilir. Merkezi bir sistemin temel çalışması aşağıdakileri içerir: Sistem denetleyicisi ve enjektörler, belirli bir aralıkta belirli bir miktarda yağ dağıtmak üzere önceden ayarlanmıştır. Yağlayıcıyı dağıtmak için yağ pompası, bir hava solenoidi aracılığıyla kontrolör tarafından etkinleştirilir. Bu, hatlarda basınç oluşturarak gresin enjektörlerden dışarı akmasına neden olur. Yağ enjeksiyonu tamamlandıktan sonra pompayı devre dışı bırakmak için sisteme bir basınç anahtarı dahil edilmiştir. Bu işlemin son adımında sistem, hatlarda kalan yağları havalandırarak tekrar depoya yönlendirir.
Teknolojik gelişmeler, bu sistemlerin hassasiyetini ve güvenilirliğini daha da artıran merkezi yağlama sistemlerini kontrol etmek ve izlemek için birçok ürün yaratmıştır. Yağ enjektörleri, sistem tesisatı ve yağ rezervuarları genellikle alarmlarla izlenir. İstenmeyen bir akış modeli mevcut olduğunda veya yağlayıcı deposu düşük olduğunda bir uyarı sinyali gönderilir. Bu tür alarmları bir sisteme dahil etmek, önleyici bakımda faydalıdır. Ayrıca, bakım aralıklarını uzatmak için, sistemlere yüksek kapasiteli yağlayıcı rezervuarları eklenebilir ve tipik olarak ortak sistem rezervuarının hacminin iki katını tutar.
Otomatik Yağlama Sistemlerinin Faydaları
Merkezi otomatik yağlama sistemleri, bazı yeteneklere olan bağımlılığı azaltırken makine kullanılabilirliğini artırmanın etkili bir yoludur. Bu sistemler, doğru aralıklarla uygun yağlama miktarını sağlayarak sürtünmeyi ve aşınmayı en aza indirir, yatak ve makine hizmet ömrünü optimize eder.
Tek tek makineleri veya komple tesisleri yağlamak için tasarlanan otomatik yağlama sistemleri, gerekli tüm noktalara uygun, hassas yağlayıcı takviyesi sağlayarak süreçte çeşitli faydalar sağlar.
Otomatik yağlama, onarım ve yedek maliyetlerde önemli ölçüde tasarruf imkanı verir. Artan makine güvenilirliğinde önemli rol oynamasının yanı sıra yağlayıcıların doğru zamanlaması ve dozajı sayesinde yağlayıcı maliyetlerinde %50'ye varan tasarruf elde edilebilir.
Yağlama, makine güvenilirliğinde kritik bir unsurdur. Yine de birçok operatör için manuel yağlama çok fazla zorlayıcı hale gelebilir. Makinelerinizi yağlamanın daha basit ve daha akıllı bir yolunu bularak, manuel yağlama maliyeti ve çabası olmadan güvenilirliği koruyabilirsiniz. Otomatik bir yağlama sistemi kurmanın ilk maliyetleri daha yüksek olsa da, yatırım düşündüğünüzden daha hızlı karşılığını verir. İlk olarak, işçilik maliyetleri önemli ölçüde azalır. Ancak arıza süresini azaltarak ve bileşen ömrünü uzatarak da önemli ölçüde tasarruf sağlarsınız.
Ayrıca yeniden yağlama için makineyi durdurmaya gerek yoktur - yağlama sistemini dolu ve bakımlı tutmanız yeterlidir. Otomatik yağlama sistemi (ALS), makine çalışırken sürekli olarak yağlama yapar. Bu, yağlama için makineleri durdurmaya gerek kalmadığı için verimliliği artırır. Rulmanlar dönerken yağlamak, yağlayıcı dağılımını da iyileştirir. Az miktarda gres akmaya devam eder ve makine zorlu bir ortamda çalışırken bile kirlenmeyi önler.
Akıllı sensörleri ve izleme cihazlarını bir yağlama sistemine entegre etmek, büyük verilerden yararlanmayı mümkün kılar. Operatörler, tüm yağlama sürecini kaydederek, makine arızaları konusunda daha erken uyarı ve önleyici tedbirler alabilir.
Otomatik yağlama sistemleri; spreyleme & püskürtme sistemleri, merkezi yağlama sistemleri, dozlama sistemleri, zincir yağlama sistemleri, tek nokta otomatik yağlama sistemleri, rulo saç yağlama sistemleri ve bilgisayar destekli manuel yağlama sistemleri olarak sınıflandırılabilir.
Yağlama, temas halindeki hareketli yüzeyler arasında sürtünmeyi azaltan bir filmin eklenmesiyle sürtünme ve aşınmanın kontrolüdür. Kullanılan yağlayıcı sıvı, katı veya plastik bir madde olabilir. Bir yüzeyi yağlamak için birçok farklı madde kullanılabilir. Yağ ve gres en yaygın olanlarıdır. Gres , kıvamını elde etmek için yağ ve bir koyulaştırıcı maddeden oluşurken, aslında yağlayan şey yağdır. Yağlar sentetik, bitkisel veya mineral bazlı olabileceği gibi bunların bir kombinasyonu da olabilir. Uygulama, yaygın olarak baz yağ olarak adlandırılan hangi yağın kullanılması gerektiğini belirler. Aşırı koşullarda, sentetik yağlar faydalı olabilir. Çevrenin önemli olduğu durumlarda, bitkisel baz yağlar kullanılabilir.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |