14 yıl önce koroner by-pass ameliyatı geçiren Nazmiye Küçükçoban, 6 kez anjiyo, 5 kez de damarlarına stent takılmış olmasına rağmen kalp ağrılarından kurtulamayınca, doktorları algolojiyi (ağrı tedavisi bilimi) tavsiye etti. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Algoloji Bilim Dalı'na başvuran Nazmiye Küçükçoban'ın omurilikten çıkıp kalbe giden sinir yollarına, elektrotlar yerleştirildi. 10 gün kadar takip altında tutulan ve bu yöntemle ağrılarından yüzde 50 kurtulması beklenen Küçükçoban, yüzde 70 oranında ağrılarından kurtuldu. İkinci aşamada ise Küçükçoban'ın omuriliğine ameliyatla pil yerleştirildi. Nazmiye Küçükçoban, 1 hafta sonra ağrılarından büyük oranda kurtulup normal yaşamına döndü.
Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Algoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Arif Yeğin, uyguladıkları yöntemi anlattı. Kalp kasının çalışmasını ve kan dolaşımını sağlayan bu tedaviyi Türkiye'de ilk kez kendi bilim dallarında gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Yeğin, "Hastanın kalp hızı ve tansiyonu düşürülmüştü, ancak sosyal yaşantısı bloke edilmişti. Böyle bir tedaviyi seçenek olarak sunduğumuzda hastamız memnun oldu. Operasyonlar sonunda yaşam kalitesinin de arttığını görmüş oldu" diye konuştu.
Algoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mert Akbaş ise "Bu bir kalp hastalığı tedavisi değildir. Kalp hastalarında en uygun tedavi yapıldıktan sonra ağrı geçmiyorsa, Algoloji Bilim Dalı devreye giriyor" dedi.
Nazmiye Küçükçoban ise şimdi çok rahat olduğunu belirterek, "6-7 kez dilaltı alıyordum. Ağrıdan yürüyemiyordum. Pil takıldıktan sonra iyi oldum. Ağrılarım azaldı" diye konuştu.