Yedek listeden okula alındıktan 32 gün sonra kayıtları silinen toplam 22 öğrenci, yeniden okula dönebilmek için İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Aynı gerekçeler ve aynı avukat tarafından açılan davalara bakan 4 ayrı mahkemeden 2'si öğrencileri haklı bulurken, 2'si ise olumsuz yönde karar verdi. Dava açan 22 öğrenciden 12'sinin, Bölge İdare Mahkemesi'nin kararıyla tekrar okula döneceği belirtildi. Bu karar, davayı kaybeden diğer 10 öğrenciye de tekrar okula dönmeleri yönünde emsal karar oluşturdu.
Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu'nda (BESYO) yetenek sınavına giren yüzlerce öğrenci arasından 50 kontenjanlı Beden Öğretmenliği Bölümü'nü asil listeden kazanan öğrencilere tanınan süre içinde gelip kesin kayıtlarını yaptırmaları istendi. Asil listeden kontenjan dolmaması üzerine internetten duyuru yapıldı. İddiaya göre, yedek listede yer alan 22 öğrencinin isimleri yayınlanarak, kayıt yapmaya hak kazandıkları bildirildi. Çoğu Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Yüksekokulu'nu kazanıp, kayıt yaptıran 22 öğrenci yedekten hak kazanınca, bu okullardaki kayıtlarını sildirdi. Kimi daha iyi üniversite ve daha iyi bölüm, kimi yaşadığı kentte üniversite okuma düşüncesiyle harcını yatırdı, kayıtlarını Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu'na yaptırıp okulun öğrencisi oldu. 22 genç akademik yılın açılmasıyla birlikte derslere girmeye başladı. Geçen Ekim ayında bazı öğrencilere Rektörlükten `Kaydınız silinmiştir' yazısı gönderildi. Öğrenciler, gerçeği anlamak için öğrenci işleri, rektörlük, bölüm yetkililerinin kapısını aşındırdı. Karşılarında muhatap bulamamalarına karşın, kendilerine `üniversite öğrenciliğiniz bitmiştir' denildi.
Öğrencilerin vekaletini alan avukat İzzet Öztürk, 4 ayrı İdare Mahkemesi'nde `Kararın iptali' için dava açtı. Avukat İzzet Öztürk, gençlerin bir hukuksuzlukla karşı karşıya olduğunu, ellerindeki belgelerin de bunun kanıtı olduğunu söyledi. Öztürk, dava dilekçesinde, "Müvekkilerim hepsi kayıtlarını yaptırdı, 1.5 aydır okuldaydılar. İlişikleri kesilmiş, bunu ellerine gelen yazıyla öğrenmişler. Okul yönetimi YÖK'e yazı yazıp, 22 öğrenciyi okutma kapasiteleri olduğunu bildirmiş. YÖK kabul etmemiş. Bir daha yazmışlar, YÖK ikinci kez 50 kontenjanlı bölümde 72 öğrenci okuyamaz diyerek reddetmiş. Okulla ilişkileri bu nedenle kesildiği söylendi. Düne kadar öğrenciydiler, iki okulu da kazanmış olmalarına rağmen açıkta kaldılar. Bu durum düzeltilsin. Kimsenin eğitim hakkı ellerinden alınamaz" dedi.
Yedek listeden okula alındıktan 32 gün sonra kayıtları silinen toplam 22 öğrenci, yeniden okula dönebilmek için avukatları aracılığıyla İdare Mahkemesi'ne açtıkları dava mutlu bitti. Aynı gerekçeler ve aynı avukat tarafından açılan davaya bakan 4 ayrı mahkemeden 2'si öğrencileri haklı bulurken, 2'si ise olumsuz yönde karar verdi. Davayı açan 22 öğrenciden 12'si okula yeniden kaydını yaptırınca, bu kez okul idaresi bir üst mahkemeye itiraz başvurusunda bulundu. Bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi, 12 öğrenciyi haklı buldu. Okul yolunu açan bu karar, davayı kaybeden diğer 10 öğrenciye de emsal teşkil etti. Bölge İdare Mahkemesi'nin kararı öğrencileri olduğu kadar aileleri de sevindirdi. Mağdur edildiklerini belirten bir çok aile, okula karşı yüklü miktarda tamzinat davası açacaklarını söyledi.