Okul Müdürü Osman Ulusoy'un eşlik ettiği öğrencilere, ekmek üretiminin zorluğu gösterilerek, ekmek israfının önlenmesi konusunda neler yapılacağı konusunda bilgilendirildi. Okul müdürü Osman Ulusoy, son yıllarda gittikçe artan israfa dikkat çekmeye çalıştıklarını ve israfın önlenmesi amacıyla böyle bir etkinlik yaptıklarını belirtti.
Ekmeğin tarladan başlayarak sofraya gelene kadarki serüvenini gördüklerini belirten Ulusoy, "Üretiminde birçok kişinin emeği olan ekmeğin israf edilmesi bizleri çok üzüyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu'ndan elde edilen bilgilere göre, Türkiye'de günlük üretilen her 15 ekmeğin biri çeşitli nedenlerle çöpe atılıyor. Türkiye'de israf edilen ekmek miktarı 4-5 milyon nüfuslu birçok ülkeye yetecek düzeyde. İsraf edilen ekmeğin mali değeri hesaplandığında ülkemizin buğday ihracatına eşit olduğu görülüyor" dedi.
Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)