10 yıl önce patatese alternatif olarak çilek ekimi yapan Ramazan Tüzün, Altunhisar’da üretilen çileklerin aromasının, Çukurova’da üretilenlerden daha kaliteli olduğunu söyledi. Tüzün “Niğde’mizde elma, patates, soğanın yanında alternatif ürün olarak çilek üzerine çalışmaya başladık. 10 yıldır çilek üretiyoruz. Çileğimiz Niğde’yi de aştı, aroması farklı. Nisan’ın 12’sinde çileğimiz çıkıyor. Nisan ayında başlayıp kasım ayına kadar Altunhisar’da çilek yetişmekteyiz. Alternatif ürün olarak, teşvik ile yapmaya başladık. İlk olarak 30 dönümlük bir arazide başladık, şimdi ise yaklaşık 10 dönümlük bir alanda yetiştiriyoruz. Geri kalan arazimizde ise farklı alternatif ürünleri deniyorum. Bunların için de frambuaz, yaban mersini, böğürtlen ve frenk üzümü var" dedi.
Kentte çilek reçelinin haziran ayında yapılmaya başlandığını kaydeden Tüzün, "Niğde’de Çilek hasadı nisan ayının ortalarında başlayıp kasım ve aralık ayına kadar yapılmaktadır. Kadınlar ise reçellerini haziran ayından sonra yapıyor. Çünkü haziran ayında çileklerin aroması daha iyi olur" diye konuştu.
Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |