Adana'nın Akdeniz kıyısındaki Karataş ilçesinde, kumluk alanlarda erkenci karpuzun hasadına başlandı. Çukurova'nın meşhur sarı sıcağında gün boyu çalışan işçiler tarafından toplanarak, kamyonlara yüklenen karpuzlar, Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor. Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi Cahit İncefikir, kentte 100 bin dekarda erkenci karpuz yetiştirildiğini, dekar başına 3-4 ton rekolte aldıklarını söyledi. Ülkede ihtiyacın yüzde 20'sinin karşılandığı Adana'nın karpuzunun aroma- şeker oranının güzel, renginin ise daha kırmızı olduğunu kaydeden İncefikir, "Şu anda tarladan karpuzun kalitesine göre kilosu 1,8 ile 2,5 TL arasında satılıyor" dedi.
Nuri PİR/ADANA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |