Muzkent, Zeytinada, Beyrebucak, Güney, Yakacık ve Macar köyleri ile Koru Mahallesi'ndeki muz bahçelerinde son hasadın ardından bakım başladı. Gazipaşa'nın Türkiye'nin önemli muz üretim merkezi olduğunu vurgulayan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Aslan, "İlçe merkezi ve 6 köyde 12 bin dekarlık alanda üretim yapılıyor. Yıllık rekolte 50 bin ton" dedi.
DOĞAL ÜRETİM YAPILIYOR
Mart ve nisan ayları boyunca süreceğini kaydeden bahçe sahiplerinden Ali Toprak ise ilçede doğal üretim yapmaya çalıştıklarını söyledi. Bu amaçla Akdeniz Üniversitesi'nden organik üretim konusunda destek aldıklarını vurgulayan Toprak, "2 yıldır kimyevi gübre kullanmıyoruz. Muzun kendi gövdesi ve yeşil yaprakları kimyevi gübreden daha iyi sonuç veriyor. Kesilen parçaları toprağa karıştırarak organik gübre elde ediyoruz. Böylelikle tamamen doğal ürün elde etmiş oluyoruz" dedi.
Muz üreticisi Asım Çelik ise "Bu yıl muz hasadı oldukça verimli geçti. Kış aylarındaki dolu nedeniyle zayiatımız oldu ama artık sezonun sonuna geldik. Bahçelerde bir yandan bakım çalışması yaparken, bir yandan da son hasadı yapıyoruz. Ankara, İzmir ve İstanbul gibi illere muz satıyoruz. Muz fiyatlarından değişkenlik olmadı" dedi.
Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)