Antalya Fuarcılık İşletmeleri Anonim Şirketi (ANFAŞ), Fasel Tur A.Ş ve Phaselis Tekstil İplik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Mustafa Çalık, akciğer ve solunum yetmezliği nedeniyle 15 gün önce rahatsızlanarak hastaneye götürüldü. Özel bir hastanede yoğun bakımda tedavisi devam eden 4 çocuk babası Mustafa Çalık, bu sabah yaşam mücadelesini kaybetti. Çalık'ın cenazesi yarın Muratpaşa Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Uncalı Mezarlığı’nda defnedilecek.
Mustafa Çalık’ın ağabeyi işadamı ATAÇ Şirketler Grubu ortaklarından ve Anteks Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalık da geçen yıl 21 Haziran'da vefat etmişti.
Mustafa Çalık, Konyalılar Derneği’nin sitesinde yayınlanan bir röportajda kendisini şöyle tanıtmıştı:
“1943 Konya doğumluyum. İlk, Orta ve Lise tahsilimi Konya’da tamamladım. Biz Konya’nın Taşkent İlçesindeniz ama çocukluk hayatım Konya’da geçti. Liseyi bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesinde İnşaat Fakültesine girdim. İnşaat Fakültesinden 1965 yılında İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldum. Okuldan mezun olduktan sonra proje müdürü ve şantiye şefi olarak 1965 yılından itibaren Antalya başta olmak üzere Malatya, Maraş illerinde Devlet Su İşleri’nin sulama, sulama tesisleri, barajlar ve bunun gibi suyla ilgili projelerde çalıştım. Sonrasında Antalya’da ikamet ederek 1973 yılında iş hayatına serbest İnşaat Müteahhitliği olarak atıldım.
Antalya ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde sulama tesisleri, bunun yanında sanayi siteleri ve bazı lojmanlarla ilgili büyük işler yaptım. İnşaat Müteahhitliğinin yanında bu arada 1982 yılından itibaren turizme atıldım. Kemer’de bir tesisim var. Club Phaselis diye. Bunun yanında Organize Sanayi’de iplik fabrikasını 1977 yılında açtım ve şu anda inşaat işleri ve turizm ile ilgili işlere devam diyorum. Bizimde ortak olduğumuz 1994 yılında kurulan Antalya Expo Fuar merkezinin kurucu üyesiyim ve şu anda Antalya Expo Center Yönetim Kurulu Başkanıyım.
İnşaat ve turizm işlerinin yanında Expo Center’ın yönetim işlerini genel müdürlüğünü yürütüyorum. Konya’yı çok seviyorum. Konya’da ilişkilerimiz devam ediyor. Konya’da akrabalarıma ve bizim ilçemiz olan Taşkent’e sık sık gidiyoruz ve Konyalı olmaktan her zaman gurur duyuyorum. Konyalı hemşerilerimizle tanışmak ve onların başarılı olması bana büyük gurur veriyor.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |