Özgür Özel hakkında 75 bin liralık tazminat kararı
Özgür Özel hakkında 75 bin liralık tazminat kararı
Antalya'da iklim liderleri sahada
Antalya'da iklim liderleri sahada
Antalya'da devrilen traktörün altında kaldı
Antalya'da devrilen traktörün altında kaldı
Sansar Salvo gözaltına alındı
Sansar Salvo gözaltına alındı
9 Nisan 2025 Çarşamba - 15:00

Murat Bakan, Ekrem İmamoğlu'nu cezaevinde ziyaret etti

SİLİVRİ'deki Marmara Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklanan Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, “Arkadaşların direnci, motivasyonu çok yüksek. Bilhassa Ekrem İmamoğlu için söyleyeyim. İnanılmaz bir cesaret, azim ve beyin olarak özgür" dedi.

Murat Bakan, Ekrem İmamoğlu nu cezaevinde ziyaret etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve İBB Eski Genel Sekreter yardımcısı Buğra Gökce'yi ziyaret etti. Bakan, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

'ONLARLA FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPIYORUZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, “Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile 5 arkadaşımızı ziyaret ettim. Resul Şahan arkadaşımız, Murat Çalık, Murat Ongun, Buğra Gökçe, Mehmet Ali Çalışkan. İçeride şöyle bir atmosfer olduğunu söyleyebilirim. Yani inanılmaz bir ziyaretçi trafiği var, onu görüyorsunuz. Ziyarete gittiğim altı kişiydi ama Ahmet Özer'le de onun dışında Ümit Özdağ ve Can Atalay'la da konuştum. Yani dolayısıyla acayip bir trafik var, siyasi tutukluların yoğun olduğu bir cezaevi. Ama arkadaşların direnci çok yüksek, motivasyonu çok yüksek, bilhassa Ekrem İmamoğlu için söyleyeyim. İnanılmaz bir cesaret, azim ve beyin olarak özgür. Dolayısıyla kendisiyle Türkiye siyasetini konuşuyorsunuz, geleceği konuşuyorsunuz, Cumhurbaşkanlığı kampanyasını konuşuyorsunuz. Biz onlara geçmiş olsun demek için gitmiyoruz sadece, onlarla fikir alışverişi yapıyoruz, onların düşüncelerinden istifade ediyoruz, kendi düşüncelerimizi söylüyoruz. Murat Çalık'ın bir sözü çok etkiledi beni, 'Bizi ziyarete geliyorsunuz, gelin ama gençleri yalnız bırakmayın. Gençleri de ziyarete gidin' dedi. Ben dedim 301 gencimizi de ziyaret ediyoruz, onları da yalnız bırakmıyoruz ama duyarlıkları bu yönde" diye konuştu.

'BU KADRO TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEK KADRO'

Murat Bakan, “Ekrem Başkan Türkiye'de ne olduğunu, Türkiye siyasetini, sadece Türkiye siyasetini de değil, uluslararası siyaseti de takip ediyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde ne oluyor, bitiyor? Avrupa'da ne oluyor, bitiyor? Dünyayı okuyor, dünyayı değerlendiriyor. Son derece moral ve motivasyonları yüksek. Yani Türkiye'nin en zeki beyinleri, en yaratıcı beyinleri cezaevinde. Bu kadro Türkiye'yi yönetecek kadro. Hakikaten üzülerek onu görüyorsunuz. Onun için zaten cezaevindeler" ifadelerini kullandı.

'MAHİR POLAT'IN KLOSTROFOBİSİ VE ANKSİYETESİ, DİĞER SAĞLIK SORUNLARINI TETİKLİYOR'

Mahir Polat'ın son durumu ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan, “Mahir Polat'la bilinçli olarak görüşmek istemedim, çünkü sağlık problemleri sebebiyle görüşe gelip gitmesinin zor olduğunu düşünüyorum. Sürekli hastaneye sevk ediliyor, anksiyete ve klostrofobi var. Yani tüm sağlık problemlerinin yanında bunlar, sağlık problemlerini tetikliyor. Aslında mesela Buğra Gökce'de de 3 stent var, şeker, tiroit kanseri geçmişi var. Ama anksiyete ve klostrofobi, cezaevinde olması Mahir Polat'ın durumunu daha da vahim daha da ağır hale getiriyor. Aslında Mahir Polat'ın cezaevinde bir an bile tutulmaması gerekir. Holter takıldığı söyleniyor kendisine vücuttaki ritmini ve tansiyon problemini takip etmek için ama bana kalırsa hiç böyle bir şeye gerek yok. Onun sağlık geçmişi onun burada olmaması için yeterli gerekçe. O sağlık problemlerini yaşamış bir insanın tutuklu, cezaevinde kalmaması gerekir. Adli kontrol tedbirleri ile devam etmesi gerekir. Aslında hiç birisinin cezaevinde olmasına gerek yok ama özelde Mahir Polat'ın bir yaşamsal sorunu var, bunu görüyoruz. Kimse bunun bedelini ödeyemez, yani Mahir Polat Türkiye'nin en önemli entelektüellerinden birisi, hem İstanbul tarihini ayağa kaldırmış bir insan, hem de akademik anlamda da çok yetkin bir insan. Böyle bir insanın cezaevinde bu koşullarda tutuluyor olması artık bir işkence, kötü muamele olarak değerlendirilebilir ancak" dedi.

Tuğçe ODABAŞI-Ataberk KURT/İSTANBUL, (DHA)

 
NASA uydusu, okyanus tabanında binlerce 'gizli dağ' keşfetti
 
Uyku ilacı, Alzheimer ile ilişkili proteinlerin birikimini azaltabilir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fenomen dönercinin standı karnavaldan kaldırıldı
ADANA'da iş yerinde pişmiş tavuk dönerin üzerine çiğ tavuk takviyesi yaptığı ...
Fırat Epözdemir'e 15 yıla kadar hapis talebi
TERÖR örgütü PKK/KCK’ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan İstanbul ...
Gece kulübü önündeki silahlı çatışma kamerada: 1 ölü 1 yaralı 8 gözaltı
ŞİŞLİ’de gece kulübünde kendi aralarında kavga eden müşteriler güvenlik ...
 
Anne, kızının boynunu kırdı, sonra bileğini kesip 'intihar etti' dedi
SAMSUN'da, Sultan Günaydın (59), tartıştığı öğretmen kızı Tuba Bahar Günaydın'ın ...
Deniz Seki'nin kardeşi kaza geçirdi
Kendisi gibi müzisyen olan kardeşi Bodrum'da geçirdiği kaza yüzünden ölümden ...
Orhan Gencebay ve eşi Sevim Emre'ye hırsızlık şoku
Orhan Gencebay ile eşi Sevim Emre hakkında, evlerine hırsız girdiği ve ...
 
Baharı bekleyenlere müjde: Uzmanlar o tarihe dikkat çekti
Baharın ılık havası, ani bir değişimle yerini soğuk hava dalgasına bıraktı. ...
Ticaret Bakanlığı'ndan hayvansal içerikli ürünlere yeni düzenleme
TÜKETİCİLERİN hayvansal menşeli parça içeren ürünlerin içerikleri hakkında ...
Gümüşhane'de 4.2 büyüklüğünde deprem
GÜMÜŞHANE'de Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya turizmi bu velede yenik mi düşecek?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mehmetçik Avrupa'da
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
75 yılı aşkın tarih - Hannover Fuarı -
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Yazıklar olsun, yazıklar olsun…
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, 7 Nisan'da Merkür, 13 Nisan'da Venüs Balık burcunda ileri hareketine ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva