Gazipaşa Su ve Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen '1'inci Kardan Adam Şenliği', ilçeye 40 kilometre uzaklıkta 950 rakımlı Belbeş Yaylası'nda yapıldı. Şenliğe, Gazipaşa Belediye Başkanı CHP'li Cemburak Özgenç ve çok sayıda kişi katıldı. Kar keyfi yapmak isteyen Gazipaşalılar, şenlik alanına ulaşmak için karın kapattığı yolda yaklaşık 1 saat yürüdü. Belbaşı Yaylası'na ulaşan doğaseverler, burada leğen, naylon ve şambrellerle kayarak karın tadını çıkardı. Yamaçlardan kayarak gönüllerince eğlenen Gazipaşalılar, daha sonra düzenlenen 'Kardan Adam Yarışması'na katıldı. Yarışmada, kardan adamın yanı sıra, 'kardan gelin' ve 'kardan dalgıç' figürleri de yapıldı. Büyük titizlikle yapılan kardan adamlar, ilçede üretimi yapılan avokado, kivi gibi tropikal ürünlerin yanı sıra, sebze meyvelerle süslendi. Yarışmanın ardından vatandaşlar karda mangal keyfi yaptı.
HER YIL DÜZENLENECEK
Kardan Adam Şenliği'nin Türkiye'de Karadeniz Bölgesi'nde düzenlendiğini belirten Gazipaşa Su ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Akkoca, şöyle dedi: "Akdeniz Bölgesi'nde de düzenleyerek farklılık yaratmak istedik. Gazipaşa'ya kar yağmıyor, sadece yüksek bölgelere kar var. Bu nedenle insanları karla buluşturmak istedik. Türkiye’nin en tropikal bölgesi burası. Bunu gelenek haline getirerek her yıl tekrarlayacağız. İnsanlar karda gönüllerince eğlendi ve çok mutlu oldu."
ÇOK EĞLENDİLER
Etkinliğe belediye personeliyle birlikte katılarak kardan adam yapan Başkan Özgenç ise "Personelimizle birlikte katılarak destek vermek istedik. Derneğin, bu şenliği sürekli hale getirmesini diliyoruz. Biz de belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Etkinliğe katılımın yoğun olması bizleri sevindirdi" diye konuştu. Etkinliğe ailesiyle katılan Emine Kaya ise "Gazipaşa çok şanslı bir ilçe. Hem deniz hem de kar keyfini aynı anda yapabiliyorsunuz. Bugün çok eğlendik" dedi.
KIBRIS'TAN GELDİ
Kardan Adam Şenliği'ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelerek katılan Volkan Alper Kıvrak ise şunları söyledi: "Gazipaşa’da yetişen bütün meyveleri kardan adam üzerinde sergileme olanağı bulduk. Kardan adamın kafasını papayadan, kaşlarını patlıcandan, gözleri ve kulakları avokadodan, burnunu havuçtan, ağzını muzdan, düğme olarak kivi ve ayaklarını ise çeri domates kullanarak yaptık. Böylelikle ilçede yetişen bütün bitkileri tanıtmak istedik."
Erdem KÖSE/GAZİPAŞA (Antalya), (DHA)