Antalya'da 72 saatte 211 aranan kişi yakalandı
Antalya'da 72 saatte 211 aranan kişi yakalandı
Eski TTB Başkanı Fincancı'ya 50 bin TL tazminat cezası
Eski TTB Başkanı Fincancı'ya 50 bin TL tazminat cezası
Umut Akyürek'in yardım çığlığı
Umut Akyürek'in yardım çığlığı
Sivas'ta peş peşe depremler!
Sivas'ta peş peşe depremler!
17 Ekim 2024 Perşembe - 13:43

MSB'den Eurofighter uçak açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Türkiye'nin alacağı 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağının tedariği hakkında, “Eurofighter Typhoon uçağının tedarikine yönelik teknik seviyedeki çalışmalara devam edilmektedir" dedi.

MSB den Eurofighter uçak açıklaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Salonu’ndaki haftalık bilgilendirme toplantısında konuştu.

Son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyi de dahil olmak üzere 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

"ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI"

Aktürk, “1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2 bin 194 (Irak: bin 140 - Suriye: bin 54 Suriye) olmuştur. Yine, bu hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist daha Habur’daki Hudut Karakolumuza teslim olmuştur. Terör yuvalarına kilit vurmaya devam eden Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyon bölgesinde tespit ettiği teröristlere ait mağara ve sığınaklar ile devam eden arama-tarama faaliyetlerinde çok sayıda silah, mühimmat, yaşam ve ilk yardım malzemesi ele geçirmiştir” ifadelerini kullandı.

Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar toplam 3 bin mayın/EYP imha edildiğini aktaran Aktürk, “Bin 256 mağara ve sığınak kullanılamaz hâle getirilmiş, 937’si ağır silah olmak üzere 2 bin 333 muhtelif silah ve bu silahlara ait 880 binden fazla (881 bin 445) mühimmat ele geçirilmiştir” bilgisini paylaştı.

Kaynağında sürekli ve kapsamlı icra esaslarıyla gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekatı ile terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için gözlerin değmediği, ayakların basmadığı yer bırakmayacak şekilde faaliyetlerine devam ettiklerine kaydeden Aktürk, “Irak’ın kuzeyindeki güvenlik kilidini alan hâkimiyetini genişleterek adım adım kapatıyoruz” dedi.

Tuğamiral Aktürk, sınır güvenliğine hakkında şu bilgileri verdi:

“Cumhuriyet tarihimizin en yoğun tedbirleri ve tesis edilen kademeli güvenlik sistemiyle uluslararası standartlarda korunan hudutlarımızda, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 194 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 10’u terör örgütü mensubudur. Bin 505 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 11 bin 873’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 82 bin 307 olmuştur.”

Aktürk, 13 Ekim’de Deniz Kuvvetleri’ne ait insansız hava aracıyla yapılan keşif sırasında, Yunanistan’a ait bir sahil güvenlik botunun Rodos Adası’nın kuzeyinde düzensiz göçmenleri taşıyan iki bot bıraktığını tespit ettiklerini açıkladı. Aktürk, "Sahil Güvenlik Komutanlığımız durumu hemen bilgilendirerek, göçmenlerin kurtarılmasını sağladık" dedi.

"NATO SAVUNMA BAKANLARI TOPLANTISI"

Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in bugün Brüksel’deki NATO Karargahı’nda, DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu’nun kuruluşunun 10. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen özel oturum ve NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılacağını açıkladı. Ayrıca, Bakan Güler’in ikili görüşmeler yapmasının da planlandığını belirtti.

Aktürk, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Güven Artırıcı Önlemler 2024 Yılı Uygulama Planı çerçevesinde, Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir heyetin 10-11 Ekim tarihlerinde Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nı ziyaret ettiğini duyurdu.

İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Gücü’ne yönelik saldırısını kınayan Aktürk, “İsrail’in Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Gücü’ne ateş açması ve görevli personelin yaralanmasına sebebiyet vermesi uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Uluslararası barış gücüne yapılan saldırıların cezasız kalması, BM sistemine olan güveni daha da zedeleyecek ve Güvenlik Konseyi’nin uluslararası barışı koruma görevini etkin bir şekilde ifa etmesini güçleştirecektir. BM Lübnan Geçici Gücü’ne personel katkısında bulunan bir ülke olarak gerekli soruşturmanın bir an önce yapılması ve sorumluların cezalandırılmasını bekliyoruz. Ülkemiz, bölgemizde barış ve istikrarın tesisi adına gereken tüm desteği vermeyi sürdürecektir” dedi.

"DENİZKURDU-1 TATBİKATI"

Aktürk, Denizkurdu-1 Tatbikatı için ise, “Karadeniz, Ege Denizi ile Akdeniz’de Deniz Kuvvetlerimizin harekâta hazırlık eğitimlerinin icrası, sevk ve idare etkinliğinin gözlenmesi, müşterek çalışabilirliğin geliştirilmesi amacıyla 21-25 Ekim tarihleri arasında Denizkurdu-1 tatbikatının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Fiili silah atışları ile insansız hava hedefine istinaden güdümlü mermi atışlarının da icra edileceği Denizkurdu-1 tatbikatında; Deniz Kuvvetlerimizin yanı sıra Kara ve Hava Kuvvetlerimiz ile Sahil Güvenlik Komutanlığından müteşekkil toplam 92 su üstü gemisi, 7 denizaltı, 15 uçak, 14 helikopter ve 22 insansız hava aracı yer alacaktır. Söz konusu tatbikatın Fiili Silah Eğitimleri 21-23 Ekim tarihleri arasında icra edilecektir” açıklaması yaptı.

"TCG SANCAKTAR ve TCG BAYRAKTAR"

Aktürk, İsrail’in sürmekte olan saldırıları nedeniyle Lübnan’daki Türk vatandaşlarının tahliyesi ve insani yardım malzemelerinin ulaştırılması amacıyla görevlendirilen TCG SANCAKTAR ve TCG BAYRAKTAR gemilerinin, 300 ton insani yardım malzemesini Lübnan’a teslim ettiğini bildirdi. Ayrıca, 10 Ekim’de Mersin’e ulaşan bu gemilerin Türk vatandaşlarını güvenli bir şekilde tahliye ettiğini vurguladı.

Tuğamiral Aktürk ayrıca, Azerbaycan’ın 18 Ekim Bağımsızlık Günü’nü de kutladı.

Dün akşam Kilis yakınlarına düşen roket ile ilgili MSB kaynakları şu bilgileri paylaştı:

“Suriye sahası hareketliliğin arttığı hassas bir dönemden geçmektedir. Dün akşam saatlerinde, 2 grup arasında çıkan çatışmada 1 roket Kilis’in 12 kilometre güneydoğusundaki hudut karakolumuzun sorumluluk alanı içerisindeki araziye düşmüştür. Sahadaki güçlerin faaliyetlerini ve harekât bölgelerimize yönelik tehditleri hassasiyetle takip ediyor, gerekli tedbirleri alıyoruz.”

MSB kaynakları Eurofighter ve F-16 tedariki ile ilgili soruları, “Türk Hava Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda, gelişmiş teknoloji ile donatılmış modern savaş uçaklarının envantere katılması ve envanterin çeşitlendirilmesi hedeflerimize uygun olarak çalışıyoruz. Sayın Bakanımızın ifade ettiği gibi; 40 adet F-16 Viper temininin yanı sıra Eurofighter Typhoon tedariki ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bizim için esas olan eğitim ve muharip olarak kullanacağımız HÜRJET ve 5’inci nesil milli muharip uçağımız olan KAAN. F-16 tedarikine ilişkin, geçtiğimiz aylarda sözleşme imzalandı, bir takvim belirlendi ve süreç planlanan şekilde devam ediyor. Eurofighter Typhoon uçağının tedarikine yönelik ise; teknik seviyedeki çalışmalara devam edilmektedir. Yapılan çalışmalar süreci hızlandırmak amacıyla gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmalarda herhangi bir şart gündeme gelmemiştir” ifadeleriyle yanıtladı.

UNIFIL'E YÖNELİK SALDIRI

İsrail’in BM Lübnan Geçici Barış Gücü’ne saldırısı ve oradan görev yapan Türk personelle ilgili kaynaklar, “İsrail tarafından Lübnan’a yapılan saldırılarda UNIFIL yerleşkesi de hedef alınmıştır. İsrail’in UNIFIL’e yönelik saldırılarını bir kez daha kınıyoruz. UNIFIL karargâhında görev yapan 5 personelimizin durumu iyi olup, Beyrut Büyükelçiliğimiz ve Ataşeliğimiz kendileri ile sürekli irtibat halindedir. Bölgemizde barışın tesisi için uluslararası hukuk çerçevesindeki tüm girişimlere destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

(Odatv.com)

 
Turist otobüsü devrildi: 22 yaralı
 
AB liderleri Brüksel'de toplandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turist otobüsü devrildi: 22 yaralı
AFYONKARAHİSAR'da Japon turistlerin bulunduğu otobüsün devrildiği kazada ...
Umut Akyürek'in yardım çığlığı
Ünlü şarkıcı Umut Akyürek, kızının uyuşturucu madde kullandığını ve zor ...
Sivas'ta peş peşe depremler!
Sivas'ta 10 dakika arayla iki deprem meydana geldi. Kent saat 11.29'da ...
 
Uyuyan bebeğe tokat atan öğretmen hakkında suç duyurusu
GAZİANTEP’te, özel bir kreşte öğretmen Betül K., uyuyan 21 aylık M.D.Ö.’ye ...
Otomobil, akaryakıt istasyonunda alev aldı
KÜTAHYA’nın Gediz ilçesinde, yakıt almak için akaryakıt istasyonuna giren ...
40 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastanelik oldu
KAYSERİ'de özel bir okulda öğrenim gören 40 öğrenci, evlerine gittikten ...
 
Şarkıcı Karsu'dan müjdeli haber
Ünlü şarkıcı Karsu Dönmez, Hollandalı Mike Schrama ile evlenmişti. Karsu, ...
Bakan Yerlikaya: Depremden 187 vatandaşımız etkilendi
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki ...
Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem
MALATYA’nın Kale ilçesinde Richter ölçeğine göre 5.9 büyüklüğünde deprem ...
 
Dursun Gündoğdu
Bu CHP, onları vekil bile yapar
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Türkiye'yi zorlamayın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Katliam yasasını geri çekin
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile sizin için bir çağ kapanıp bir çağ başlıyor. Hayatınızın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva