20-30 yaşlarında birçok vatandaşımız orada yatıyor. Bu vatandaşlarımız kendi sınırlarını bozacak şekilde tarla sürme yüzüne birbirini vurdu. Türk milletinin kanında bu var. Her şeyini al toprağı alma" dedi. 2/B arazilerinin rayiç bedellerinin çok yüksek olduğu gerekçesiyle günlerdir süren eylemler ve konuya ilişkin MHP İl Başkanı Osman Çetin, iktidar partisi mensuplarını uyardı
'FİYATLAR 2010'DA BELİRLENDİ'
2B arazilerine ilişkin Maliye Bakanlığı'nın Defterdarlıklar ve Mal Müdürlükleri aracılığıyla rayiç bedellerin 1 Mayıs 2010 tarihinde belirlendiğini belirten Osman Çetin, "Yani bu tarihten beri iktidar bu fiyatları biliyor ama karşısındaki muhataplara bunu açıklama cesareti gösteremiyor, üstünden seçim atlatıyor, korkuyor. '3-5 liranın ne önemi var' deyip seçmeni kandırıp oylarını alıyor ama 1 Mayıs 2010'dan beri de fiyatları biliyor" dedi.
'ARKA KAPIDAN ZOR KAÇTI'
Fiyatları belirleyen komisyon üyelerinin farklı siyasi görüşlerden olduğuna ilişkin iddiaları gündeme getiren Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse'ye, komisyon üyelerinin kimliğini ve siyasi partilerini açıklaması çağrısında bulunan Osman Çetin, Köse'nin Defterdarı hedef gösterdiğini öne sürdü. Çetin, Ak Parti İl Başkanı Köse'nin önceki gün Aksulu vatandaşları Defterdarlığın önüne yığdığını, sonra da arka kapıdan zor kaçtığını dile getirdi. Çetin, kardeşlikten bahsedenlerin kışkırtmacılık yaptığını öne sürdü.
SAMANİ'YE ÇAĞRI
Arazilerin hak sahibi vatandaşlar tarafından alınamaması halinde TOKİ'ye devri yapılarak, TOKİ'nin de istediği kişiye satabileceğini ifade eden Çetin, Aksulu Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani'ye çağrı yaptı: "Topallı'da 35 lira, Yurtpınar'da 15 lira. Bu bir türlü anlaşılamaz. Tarlanın vasfını değiştiren hiçbir şey yokken nasıl olur? Çünkü Yurtpınar'da Hüseyin Samani var. Özelikle çağrımız Samani'yedir. Buyur gidelim Aksu'ya şu 2B'yi anlat görelim" diye konuştu.
ANTALYA'DA ORTALAMA RAYİÇ BEDEL 125 LİRA
Antalya'da 2B arazilerinin ortalama rayiç bedelinin 125 liraya geldiğini anlatan Çetin, bazı örnekler verdi. "Cihadiye Köyü'nde emlak vergi değeri 10 lira, rayiç bedel 250 lira. Nasıl bir hesaplama yöntemiyle buldunuz bu rakamı? Hangi usul, hangi muhasebe standardına dayalı, kime göre bu fiyatı tespit ettiniz? Çamköy'de emlak değeri 10 lira, rayiç bedel 50 lira. Bir yerde 10 lira olan 250'ye, diğer yerde 10 lira olanı 50'ye çıkarıyorsunuz."
Rayiç bedellerin nasıl belirlendiğini anlayamadığına işaret eden Çetin şöyle konuştu: "Yeşil Karaman'da 5 lira emlak değeri, satış değeri de 5 lira, olması gereken aslında buydu. Yurtpınar'da emlak değeri 5 lira, satış değeri 6-12 lira arası. Kurşunlu'da rayiç 5 lira, satış 8 lira. Mandırlar'da 5 liradan 250 liraya çıkmış. Bir yerde yüzde 4 bin 900 artış var, bir yerde sıfır, bir yerde yüzde 40 artış var."
'GİDİN AKSU'DAKİ MEZARLIKLARA BAKIN'
Osman Çetin, Türk köylüsünün toprağı için her şeyi göze alabildiğine işaret ederek, şöyle devam etti: "Gidin Aksu'daki mezarlıklara bakın. 20-30 yaşlarında birçok vatandaşımız orada yatıyor. Bu vatandaşlarımız sınırlarını bozacak şekilde tarla sürme yüzüne birbirini vurdu. Türk milletinin kanında bu var. Her şeyini al, toprağına yan bakma. Her şeyini al toprağına el uzatma. Aksu'daki yerleri bir başkasına satma peşinde olanlar varsa kimse medet ummasın. Kimse toprağını terk etmeyecektir, terk etmemelidir."
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)