Kumlucalı üreticiler, hava sıcaklığının gece eksi 1’e kadar düştüğü son günlerde, ürünlerini don olaylarından korumak için nöbet tutuyor. Gün içinde hazırladıkları odunları seralara taşıyan üreticiler, gece sıcaklığın sıfırın altına inmesiyle birlikte sobaları ateşliyor. Üreticiler, sobaların sönmemesi ve sera içi sıcaklığın düşmemesi için de nöbet tutuyor.
Üretici Seyfettin Arıcan, "Sebzeler ana geçim kaynağımız. Sebzeleri don vurmaması gerekiyor. Bu yüzden geceleri uyumuyoruz. Zor olan ise sobaların başı 40 derece, dışarısı eksi 1 derece. Sıcak- soğuk farkı bizi zorluyor" dedi.
Alaaddin Atalay ise, "Seralarımızdaki ürünleri don vurmaması için geceleri uyumuyoruz. Seraları ısıtmak zorundayız" dedi.
Selim Bayrakçıoğlu da gece soba başında nöbet tuttuklarını anlatırken, Merve Buhurcu ise "Kumluca’da yılda bir, iki gün şiddetli don olur. Bu günlerde de sebzelerimizi don almaması için geceyi sobaların başında geçiririz" diye konuştu.
Ramazan SARIKAYALI/ KUMLUCA,(Antalya),(DHA) -