Kent merkezinde 10 yıldır araç kiralama şirketi işleten Müslüm Kaya, geçen ay işyerine gelerek Ordu'ya gideceğini söyleyen 31 yaşındaki E.K.'ye 07 FJC 33 plakalı aracı kiraya verdi. İddiaya göre otomobili 15 günlüğüne kiralayan E.K.'ye bu sürede birkaç kez radar cezası uygulandı. 15 günün ardından Kaya'ya telefonla ulaşan E.K., radar cezalarını ödeyeceğini, ancak aracın kiralama süresini 15 gün daha uzatacağını söyledi. Otomobilin kiralama süresinin dolmasına rağmen teslim edilmemesi üzerine GPS cihazını kontrol eden Kaya, aracının Muratpaşa İlçesi'ndeki bir otoparkta olduğunu tespit etti.
Aracının bir gün önce oto yıkamacıya getirilerek temizletildiğini öğrenen Müslüm Kaya, “Ordu'dan elimize deste deste, günlük 5-6 tane ceza makbuzu gelmeye başladı. E.K.'ye telefonunu kapattığı için ulaşamadık. Elimizde makbuzlarla aracın yanına gittik. E.K., cezaların korkusundan aracı bırakıp kaçmış. Faiz uygulanmasın diye cezaların bir kısmını ödeyebildik. Halen gelmesini beklediğimiz cezalar var" diye konuştu.
PLAKAYA YAZILAN CEZAYI ŞİRKET ÖDÜYOR
Aracın toplam 42 kez radara girdiğini, 1 ay içinde gelen toplam ceza tutarının 16 bin TL'ye ulaştığını anlatan Kaya, radar uygulamalarının araçları durdurarak yapılmasını istedi. Ehliyete uygulanmayan cezaları araç kiralama şirketlerinin ödemek zorunda kaldığını dile getiren Kaya, “Cezaları müşteriden alamadığım için avukata veriyorum. Her cezayı avukata versek bunun altından kalkamayız. Bu şirketlerin sesini duyan birilerinin olması gerekir. Ben elimdeki sözleşmeyle aracı o tarihlerde birine kiraladığımı ibraz edebiliyorsam, bu cezanın ya müşterimin TC kimlik numarasına aktarılmasını ya da iptalini istiyoruz. Müşteriden 100 lira, 200 lira alıyoruz, binlerce lira cezasını ödüyoruz. İşyerime gelen makbuzları birleştirsem buradan Ordu'ya yol olur" diye konuştu.
Aracın 15 günlük kiralama bedelini de alamadıklarını anlatan Kaya, ön kısmında hasar oluşan otomobilin bir kazaya karışıp karışmadığını da öğrenmeye çalıştıklarını söyledi.
Akif ARICI/ ANTALYA, (DHA) -