Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, Türkiye'de kalkınma sorunlarının genellikle kırsal kesimdeki sorunlardan bağımsız incelendiğini ve çözümlenmeye çalışıldığına dikkati çekti.
Bu nedenle Vali Vahdettin Özkan'ın talimatıyla Isparta'da 'Kırsal kalkınma Planı' hazırlık çalışmaları başlatıldığını kaydeden Şölen, "Bu plan, Isparta'nın geleceği için büyük önem taşımaktadır. Kırsal kabul edilen alanlardaki ekonomik faaliyetleri, nüfusu ve sosyal yaşamı, yerleşim yerlerini ve doğal çevreyi odak almaktadır. Çalışma, 2014-2018 yıllarını kapsayan Isparta'nın kalkınması için bir yol haritasıdır" diye konuştu.
GÜN YÜZÜNE ÇIKMAMIŞ DEĞERLER TESPİT EDİLEBİLİR
Kırsal kalkınma planının hazırlanmasıyla mevcut durumun değerlendirilebileceğini belirten Şölen, planın hazırlanmasıyla Isparta'nın gün yüzüne çıkmamış değerlerinin de tespit edilebileceğine işaret etti. Yapılan çalışmalar kapsamında 4 tematik grubun oluşturulduğunu anlatan Şölen, bu gurupları, 'ekonominin ve iş imkânlarının geliştirilmesi', 'insan kaynaklarının, örgütlenme düzeyinin ve yerel kalkınma kapasitesinin geliştirilmesi', 'kırsal alan fiziki altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin arttırılması' ile 'kırsal çevrenin korunması ve geliştirilmesi' olarak ayırdıklarını bildirdi.
ISPARTA'NIN RÖNTGENİ ÇEKILECEK
Planın hazırlanması için yoğun temponun başladığına değinen Şölen, "Bu planın 3-4 aylık bir sürede yoğun bir çalışma temposuyla hazırlanıp raporlanması hedeflenmektedir. 4 ay boyunca çalıştaylar düzenlenecek. İhtiyaç duyduklarında sürekli toplanarak Isparta'nın tabiri caizse röntgenini çekip sonucunu da raporlayacaklar. Bu raporlar sonra kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılarak rehber olacak niteliktedir" dedi.
Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)