Nisan’da sığır eti üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8.4 azalırken, koyun eti üretimi bu dönemde yüzde 37.9, manda eti üretimi yüzde 99.2 oranında azaldı. Keçi eti üretimi ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 68.5 artış gösterdi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayı Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı. TÜİK tarafından yayımlanan kırmızı et üretim hayvansal ürünleri girdi olarak kullanan sanayinin NACE Rev.2’ye göre 10.11 ve 15.11 başlığı altında faaliyet gösteren işletmelerden veriler derlendi. Buna göre toplam kırmızı et üretimi bu yılın Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.9 azalarak 59 bin 508 tondan 51 bin 812 tona geriledi. Toplam kırmızı et üretimi bir önceki aya göre ise yüzde 2.3 artış gösterdi. Nisan ayında sığır eti üretiminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.4 oranında azaldığı bir önceki aya göre ise yüzde 4.5 artış gösterdiği belirlendi. Böylece sığır eti üretimi Nisan ayında 44 bin 878 ton olarak gerçekleşti.
MANDA ÜRETİMİ YÜZDE 99.2 AZALDI
Nisan ayında manda eti üretimindeki gerileme dikkat çekici boyuta ulaştı. 2010 yılının Nisan ayında 616 ton olan manda eti üretimi geçen yılın aynı dönemine göre 99.2 gerilemeyle 5 ton düzeyine indi. Manda eti üretimi Nisan’da bir önceki aya göre ise yüzde 96.9 oranında geriledi.
KOYUN ETİ ÜRETİMİ YÜZDE 38 GERİLEDİ
Koyun eti üretimi Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 37.9, bir önceki aya göre ise yüzde 7.3 azalış gösterdi. Böylece 2010 yılının Nisan ayında 9 bin 149 ton ve bu yılın Mart ayında 6 bin 124 ton olan koyun eti üretimi Nisan ayı itibariyle 5 bin 667 ton olarak gerçekleşti.
KEÇİ ETİ ÜRETİMİ ARTTI
Keçi eti üretimi ise söz konusu dönemde geçen yılın Nisan ayına göre yüzde 68.5 artarak bin 252 ton olarak gerçekleşti. Keçi eti üretimi Nisan’da bir önceki aya göre ise yüzde 10.2 azalış gösterdi.(ANKA)