Sandıklı ilçesinde kadınlar Ramazan ayı öncesinde imece usulü yufka ekmek yapma geleneğini sürdürdü. Özellikle köy evlerinde bulunan ocak başında toplanan 3- 5 kadın hamur yoğurup, hazırlanan hamuru açtıktan sonra da sac üzerinde odun ateşinde pişirdi. Alagöz köyünden Sultan Dağlı, "Ramazan ayı girmeden önce biz böyle 3- 5 kadın birleşiriz. Sıra ile her gün birimize yufka yaparız. Odun ateşinde piştiği için lezzetli olur, tok tutar" dedi.
Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |