Yılmazlar Holding yaptığı yazılı açıklamada, işçilerinin 31 Ocak 2011 tarihine kadar İsrail'i terketmelerinin istendiği belirtildi ve bu durum "İsrail ile yeni kriz" olarak değerlendirildi. İsrail hükümetinin kararının kesin dille kendilerine iletildiği kaydedilen açıklamada, "İsrail’de 2002 yılından bu yana Yılmazlar Holding bünyesindeki projelerde çalışan 800 Türk vatandaşlarımızın çalışma vizeleri Türk hükümeti tarafından 31 Aralık 2010 tarihinde uzatılmadı" ifadesine de yer verildi. Hükümetin bu tavrının da eleştirilidği açıklamada şöyle denildi:
"Firma çalışanlarının kontratlarının 2015 yılına kadar devam etmesine rağmen, İsrail hükümetinin 'ülkeyi terk edin' uyarısını yazılı olarak firmaya yapması, firma ve çalışanlarını zorda bıraktı. Firma, durumu Başbakanlığa ve hükümete bildirdi. Karar kabul edilemez. İsrail’in binlerce firması Türkiye’de sorunsuz faaliyet göstermektedir. Hükümetin İsrail hükümeti nezdinde devreye girmesini bekliyoruz. Hükümetinin bizi İsrail hükümetinin merhametine terk etmiş olmasını ibretle izliyoruz. Hükümeti göreve davet ediyoruz."
TEL AVİV'DE GÖSTERİ
Geçten ay Tel-Aviv’deki Türk Büyükelçiliği önünde vizelerin uzatılmamasını protesto amaçlı bir gösteri düzenleyen Yılmazlar Holding çalışanları, daha önce yaptıkları açıklamalarda, hükümet nezninde de girişimlerde de bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını söylemişti.
Holding yetkilileri İsrail"de bu duruma nasıl gelindiğini şöyle açıklamıştı:
"Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın 860 milyon dolarlık M-60 tanklarının modernizasyon ihalesini İsrail kazanmasının ardından, ihale şartnamesinde buna karşın Türkiye’den 180 milyon dolarlık tedarik yapılması maddesi eklendi. İsrail bu tedariği karşılayamayınca Yılmazlar Holding 2003’de bu projeye dahil oldu. İsrail’in karşılayamadığı tedarik yerine Türk iş gücünün kullanılmasını teklif edildi ve Türk işçiler için özel çalışma izni çıkarttı. Ofset anlaşması kapsamında 800 Türk işçisine özel çalışma izni tanındı. Buna karşılık İsrail'in karşılamadığı tedariğin yüzde 10 oranındaki gecikme cezasını da holding üstlenerek bunu 3 kez ödedi. Bu izin üçer yıllık periyotlar halinde üç kez uzatıldı. Sözkonusu izin 2011’ın başında doldu. Holding, çalışma izinlerinin uzatılması için Ankara’dan talepte bulundu. Ancak, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'ndan buna karşılık yazılı veya sözlü bir yanıt alamadı."