Başkan Uysal: 'Denge Sağlanmalı'
Başkan Uysal: 'Denge Sağlanmalı'
Antalya'da 5 ilçede narko operasyon
Antalya'da 5 ilçede narko operasyon
Fenerbahçeli futbolcunun baba acısı
Fenerbahçeli futbolcunun baba acısı
Antalyalı sanatçıların yaz buluşması
Antalyalı sanatçıların yaz buluşması
31 Mayıs 2024 Cuma - 13:46

İYS24 ile Vatandaş İleti Yönetim Hizmetinde Yüksek Performans

Bu sistemde kullanılan ileti, alıcılarının ileti göndermek isteyen kişilere karşı kabul ya da ret hakkının kullanılması ve ticari sorumluluk taşıyan ileti şikayetlerinin iletilmesi ve yönetilmesi sistemidir

İYS24 ile Vatandaş İleti Yönetim Hizmetinde Yüksek Performans
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gerçek ve tüzel kişilerin, hizmet ve mallarını taktik açısından veya gerçekçi olarak pazarlama, işletmesinin reklamını yapmak veya herhangi bir kutlama ve temenni gibi içerikler barındıran, daha tanınır olmak amacıyla tercih edilen kişilerin, elektronik iletişim adreslerine kampanya, indirim, promosyon, hediye içerikli gönderilerin net bir şekilde gönderdiği iletilere Ticari Elektronik adı verilir. İYS24 vatandaş ileti yönetimi açısından bu konuda son derece önemlidir. Bununla ilgili gereken şeylerin doğru bir şekilde yapılması gerekir.

Bu sistemde kullanılan ileti, alıcılarının ileti göndermek isteyen kişilere karşı kabul ya da ret hakkının kullanılması ve ticari sorumluluk taşıyan ileti şikayetlerinin iletilmesi ve yönetilmesi sistemidir. Çoğu ticari ileti problemi çözen ileti yönetim sistemi, alıcıların vermiş olduğu elektronik ileti iznini, ileti sahibi kaydettikten sonra istediği kadar saklayabilir. Alıcılar da aynı şekilde ticari elektronik iletilere onay ya da red verme izinlerini bu sistemden kullanma hakkına sahiptirler. Detaylı bilgi almak için firmamızı tercih edebilirsiniz.

Ticari Elektronik İletilerin İçeriği Nasıl Olur?

Bir ticari elektronik ileti içeriğinin, kullanıcıdan alınan onayla uyumlu olması zorunludur. Ticari Elektronik İletilerde, gerçek ya da tüzel kişinin net bir şekilde belli olmasını sağlayan bilgilere zorunlu olarak yer verilmelidir. Buna ilave olarak, hediye ve indirim gibi promosyonlarla beraber tamamen bu amaçla düzenlenen yarışma ya da oyunların tercih edilmiş olan bu niteliği açık bir şekilde belirtilmeleri gerekir. Aynı zamanda katılımın ve bunlardan faydalanmanın koşullarına kolay bir şekilde ulaşılabilmeli ve bu koşullar açık ve şüpheye yer vermeyecek şekilde anlaşılır bir şekilde olmalıdır. Tüm bunlar İYS ile mümkündür.

İleti Sistemi ve Mevzuatı Ne Demek?

İleti yönetim sistemi Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi kanunu baz alınarak belirlenmiştir. Mevzuatta 6563 sayılı kanun kapsamında yer alır. Vatandaş ileti yönetim sistemi hizmet veren kişilerin vatandaşlara gönderebileceği ileti izinlerinin belirlenmiş olduğu ulusal bir tabandır. Alıcı onay vermeden hizmet vericilerin ileti gönderemeyeceği, daha önce alıcının izni kapsamında gönderilmiş olan iletilerin alıcı reddi  ile gönderilemeyeceği ileti yönetim sistemine göre belirlenmiştir. Belgelerin saklanması güvenli ve pratik olan ileti yönetim sistemi, kamu denetleme açısından da önemli ölçüde katkı sağlar..

İYS Hangi Durumlarda Faydalıdır?

Kısaca özetlemek gerekirse İYS nedir, sorusunun cevabı genel olarak bütün ticari iletileri kapsayan ileti onaylarının elektronik ortamda saklanmış olduğu bir depodur, şeklinde ifade edilebilir. Sesli arama, e posta ya da SMS  göndermek isteyen kişilerin gerçek ya da tüzel kişilik kimlikleriyle ileti yönetim sisteminde kayıtlarının bulunması gerekir. Bu şekilde sistem üzerinden onay verilen vatandaşlara ticari elektronik ileti gönderme yolu açılmış olacaktır. Hizmet sağlayıcılar ileti yönetim sistemi üstünden onay almadıkları zaman, onayın ispat sorumluluğu hizmet sağlayıcısına aittir. İleti yönetim sistemine kaydı olmayan onaylar geçersiz sayılır.

İleti Yönetim Sistemi Nasıl İşler?

İleti yönetim sistemi Ticaret Bakanlığı’nın vatandaşlara sağlamış olduğu çok önemli bir hizmettir. İYS devlete mi ait, sorusu son dönemlerde dikkat çeken bir konu olarak sosyal medyada da yer almıştır. Bu hizmetle birlikte vatandaşlar istemedikleri sms ve e posta gibi iletileri almazlar. İleti yönetim sistemi seviye 1 ve seviye 2 olacak şekilde farklı kademelere ayrılır. İYS ücretli mi, sorusunun da yanıtı olan bu seviyeler ücret kısmında önemli bir role sahiptir. 75.000’e kadar onaylı adresi bulunan hizmet sağlayıcıları bir sene boyunca ücretsiz hizmet alabilir.

İleti Yönetim Sistemine E Devletten Erişilebilir Mi?

İleti yönetim sistemine E devletten erişim sağlanabilir. Vatandaşlar görmek istemedikleri e posta, sms, sesli arama şeklindeki iletilere e devlet hesaplarını kullanarak onay veya ret verebilirler. Vatandaş İys başvuru gerçek ve tüzel kişiler bir noktadan iletilerini kontrol etme imkanına sahiptir. İYS’nin kurulum ve tasarımı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Eğitim ve Kültür Vakfı katılımıyla gerçekleşir. Bundan dolayı da İYS için bir vakıf kuruluşu da denilebilir. 8 Ocak 2020’ den itibaren İYS’ye kayıt mecburi hale gelmiştir. Aynı zamanda vatandaşlar ticari elektronik iletilerini bir noktada ve güvenli bir şekilde saklayabilirler. Gerçek ve tüzel kişiler İYS’ ye giriş yapmak için  İYS internet sayfası, E Devlet ya da İYS Mobil uygulamasını kullanabilirler. Bu konuda bilgi sahibi olmak ve kaliteli bir hizmet için firmamızı tercih edebilirsiniz.

 

 
Lösemiyi yenen çocuklar Türkiye'de buluştu
 
Less Medya İle Kullanıcı Dostu Web Tasarım Hizmetleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Levi's Markasının Kalitesi ve Çeşitliliği
Levi's'in marka olarak sahip olduğu kalite ve çeşitlilik, müşterilerinin ...
Memur Haber ile En Doğru Memur Haberleri
Günümüzde Türkiye’de çok geniş bir kamu istihdamı sağlanmıştır bu anlamda ...
Şirketler İçin SEO Ajansı Kiralamanın Avantajları
Günümüz dijital çağında, işletmelerin çevrimiçi varlıklarını güçlendirmek ...
 
Sosyaltabu İle Sosyal Medya Stratejinizi Güçlendirin
Sosyal medyada başarılı olmanın anahtarı, doğru stratejilerle hareket ...
Modern Dekor Yapay Çiçekleriyle Dekorasyonda Fark Yaratın
Modern Dekor’un uzman ekibi, mekanlarınızı yerinde inceleyerek en uygun ...
Son Dakika Ankara Haberleri
Ankara, ülkemizin başkenti ve siyasi merkezi olmasının yanı sıra ekonomik ...
 
Denizyolu Taşımacılığı ile Maliyetler Nasıl Düşürülür?
Denizyolu taşımacılığı, nakliye yolları içinde en ekonomik ve verimli ...
Konya Haber ile Gündemi Yakından Takip Edin
Konya'nın nabzını tutmak ve gündemi yakından takip etmek isteyenler için ...
Dijital Dünyada Markanızı Lokomotif Tasarım İle Büyütün
Günümüzün hızla değişen dijital dünyasında, markanızı öne çıkarmak ve ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Barışçı adımlar
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Sıcak çok sıcak / Kemer ve sanat
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Milenyum sıcakları kavuruyor
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva