ITSO Başkanı Başdeğirmen, ildeki ekonomik sorunların çözümü noktasında birlikte harekete ihtiyaç duyulduğunu ve bunun için çalışmalara başladıklarını anlattı. Basına da önemli görevler düştüğünü kaydeden Başdeğirmen, "Artık seçim bitti. 'Bu oldu şu oldu sen şu taraftaydın' anlayışı bitmeli. Isparta'nın gelişmesi için ne yapılması gerekiyorsa oturup konuşmak zorundayız" dedi.
MESLEK LİSESİ VE HİZMET BİNASI ÖNCELİK
Başdeğirmen, Isparta için lobi hareketi oluşturulması gerektiğini kaydetti. Başakn Başdeğirmen icraatları konusunda şunları söyledi: "Öncelikle Isparta'ya ara elaman ihtiyacını giderecek TOBB destekli bir meslek lisesi kazandırmak istiyoruz. Bu proje için Ankara'ya gidilmesi gerekiyor. Bunun için hep birlikte Ankara'ya gideceğiz. Aynı masaya oturmak istiyoruz. Herkesle beraber olmak istiyoruz. Bunun yanında ekonomi kampusu olarak hizmet verecek bir hizmet binası yapmak istiyoruz."
20 yıl önce Isparta halısının bir marka olduğunu ancak şimdi adının bile kalmadığını, bunun sebebinin de imalatta kullanılan kötü malzeme olduğunu belirten Başdeğirmen, kentin ikinci markası güle dikkati çekti. Başdeğirmen, "Dünya gülünün yüzde 65'ini üretiyoruz diye övünüyoruz. Kaliteli gülyağı üretmemize rağmen kozmetiği geliştiremedik. Aynı şekilde kötü malzemeyi kozmetikte de kullanıyoruz" dedi. Gül konusunda 4 önemli toplantı yaptıklarını, öncelikle akredite olmuş bir laboratuvara ihtiyaç duyulduğunu kaydeden ITSO Başkanı, projeyi hazırladıklarını, DPT ve BAKA ile birlikte akredite olmuş laboratuvarın kazandırılması için çalışmalara başlandığını söyledi.
Gül çiçeğinin üretimde süs bitkisi olarak nitelendirildiği için teşvik alınamadığını vurgulayan Başdeğirmen, gülü sanayi ürünü haline getirmek amacıyla BAKA ve Isparta Ticaret Borsası ile çalışma yaptıklarını, önümüzdeki Hafta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile görüşeceklerini ifade etti. ITSO Başkanı Başdeğirmen, "Böylece gülün bize verdiği 20 milyon dolarlık getirinin dışında, daha fazla getiri sağlanacaktır" dedi.
OSB ALANI GENİŞLİYOR
Isparta'daki sanayi konusunda da İrfan Başdeğirmen, şu anda dünya çapında bir markanın meyve suyu üretmek için tesis kurduğunu, Ispartalı iki işadamının demir hammaddesi ile ilgili yatırıma hazırlandığını belirterek, "Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nin 2 milyon 600 bin metrekare gelişme alanı var. Gelişme alanın kamulaştırılması başlıyor. Artık OSB 5 milyon metrekareyi geçiyor. Ekonomik anlamda çalışmalarımız devam edecek" dedi.
Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)