65 kursiyer, bütün gün yoğurdukları killi çamuru büyük bir sabırla şekillendiriyor. Birçoğu değişik meslek gruplarından emekli olan kursiyerler, yeteneklerini ileri yaşlarda da olsa ortaya çıkarmanın heyecanını yaşıyor, keyfini çıkartıyor.
82 YAŞINDA HEYKEL ÖĞRENİYOR
Bir yandan heykel sanatını öğrenirken, yılların üzerlerinde oluşturduğu stresi de atan kursiyerler, 8 ay sürecek çalışma sonunda ortaya çıkaracakları eserlerini, üç ayrı sergide sanatseverlerin beğenisine sunacak. Atölyenin en yaşlı kursiyeri ise 82 yaşındaki Keriman Memiş. Üç çocuk annesi, iki torun sahibi Memiş, 20 yıldır da resim yapıyor. Memiş, "Sanatın her dalı bana heyecan veriyor, yaşama daha sıkı tutunmamı sağlıyor, mutlu ediyor" dedi.
SABIRLI OLMAYI ÖĞRETİYOR
Kurs öğretmeni ve heykeltıraş Bahar Güzlü Çağlıcan, eğitime önce küp, dikdörtgen, üçgen şekillerle başlandığını, ardından insan eli, ayağı yapımına geçildiğini, örnek objeler üzerinde çalışılıp kalıp döküldüğünü söyledi. Çağlıcan, "Çocuk, genç, yetişkin kişilerin heykel yapabilmeleri için doğuştan yetenek sahibi olmaları gerekmiyor. Heykel yapımı, insana sabırlı olmayı da öğretiyor" dedi. Atölyede, sanatsal heykeller dışında ev ve bahçe mobilyaları heykelleri de üretilecek.
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)