Konyaaltı Belediyesi “Hedef Engelsiz Konyaaltı” mottosuyla çıktığı yolda, ilçeyi engellilerin daha rahat yaşayabileceği bir yer haline getirmek amacıyla çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
KILAVUZ ÇİZGİLERİ ONARILDI
İlçede görme engelliler için yaya yolları üzerinde bulunan hasarlı kılavuz çizgileri onarıldı. Ayrıca kılavuz çizgisi üzerinde yer alan engellilerin yürümesini zorlaştıran yapılar kaldırıldı. Park girişlerindeki merdivenler, yürüme engellilerin rahat hareket edebilmeleri için rampa haline getirildi.
ERİŞİLEBİLİR PARK SAYISI 13’E YÜKSELDİ
Konyaaltı Belediyesi parkları ile de Türkiye’ye örnek oluyor. Antalya Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan denetimlerde ilçede engellilere uygun düzenlenmiş park sayısı 9’dan 13’e çıkarıldı. Bu sayede Konyaaltı ilçesi erişilebilir park sayısı bakımından Antalya’da ilk sırada yer aldı.
Konyaaltı ilçesinde son olarak 4 parkta inceleme yapan komisyon, parklardaki engelli rampaları, çocuk oyun alanları gibi yapıların, engelli vatandaşların kullanımına uygun olup olmadığını tespit etti. Bu doğrultuda komisyon üyeleri yapılan değerlendirme sonucunda, Konyaaltı ilçesi Uluç Mahallesi’ndeki Çayırlı Hacı Mustafa Karabulut Parkı, Toros Mahallesi’ndeki Expo 2016 Parkı, Uluç Mahallesi’ndeki Çakmaklar Parkı ile Gürsu Mahallesi’nde 374. Sokak’ta bulunan parkın erişilebilirlik belgesi almaya hak kazandığını açıkladı.
ENGELLİLER DÜŞÜNÜLMÜŞ
Komisyon üyesi olan ve parkların engellilere uygun olup olmadığını kontrol eden Altınokta Körler Derneği Başkanı Ahmet Oktay, “Buraya Valilik Komisyonu Erişilebilirlik Birimi olarak geldik. Parklarında biz görme engelli bireyleri düşünerek güzel noktalar yapmışlar. Rampalar dizayn olmuş, kapıdan girdiğimizde yollar düzgün. Öyle güzel dizayn edilmiş ki görme engelli bir vatandaş bankı veya masayı rahatlıkla bulabiliyor. Konyaaltı Belediye Başkanımız Cem Kotan’a ve çevre dizaynını yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
ORTAK KULLANILABİLECEK
Komisyon üyesi Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Mehmet Karavural da, “Antalya’da yapılan denetimlerin çoğunda bulundum. Bu alanın engellilerin ortak kullanabileceği, toplumun diğer bireyleriyle birlikte kullanabileceği alan olduğunu gördüm. Ben tekerlekli sandalye kullanan biriyim. Ama çocuğum engelli değil. Engelli biri olarak çocuğumla bu parka gelip diğer bireyler gibi donatı alanlarını kullanabiliyoruz. O yüzden bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |