Kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve sektör temsilcileri katıldığı toplantıda, 'Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenliği' kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere, gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretimi, işlenmesi, depolanması, dağıtımı ve satışı gibi gıda zincirinin tüm aşamaları karşılıklı olarak görüşüldü.
Toplantıda konuşan Vali Özkan, gıda güvenliğinin temelinde sektör temsilcilerinin işlerini standartlara uygun yapmasının yattığını söyledi. Denetimin yanında öncelikle üretimin prosedürlere göre yapılması ve sektör temsilcilerinin kendi aralarında bir farkındalık oluşturması gerektiğine işaret eden Vali Özkan, "Daha iyiye doğru bir yönlendirme yapılmalı. Bu doğrultuda hukuki veya idari denetimle birlikte sosyal denetim mekanizmasının daha etkin şekilde olması gerekmektedir" dedi. Konuşmadan sonra katılımcılara gıda güvenliği eylem planı hakkında sunum yapıldı.
Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)