Burak Yılmaz canlı yayında istifa etti
Burak Yılmaz canlı yayında istifa etti
Ehliyet harcına büyük zam
Ehliyet harcına büyük zam
Gülşah Saraçoğlu: Can güvenliğim yok
Gülşah Saraçoğlu: Can güvenliğim yok
Kayıp Rojin'i arama çalışmalarında 3'üncü gün
Kayıp Rojin'i arama çalışmalarında 3'üncü gün
25 Ocak 2013 Cuma - 17:54

Günal:“Anadilde Savunma Hakkı bölücülüktür”

TBMM Genel Kurulu’nda Anadilde Savunma adı altında çıkarılan Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerine MHP Grubu adına konuşan Günal; Anadilde Savunma hakkına ilişkin kanunun AKP’nin bölücülerle anlaşmasının bir sonucu olduğunu ve bir tiyatro gibi millete seyrettirildiğini söyledi.

Günal:“Anadilde Savunma Hakkı bölücülüktür”
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dünyada “anadilde savunma hakkı” diye bir kavram olmadığını, sadece tercüman hakkı olduğunu belirten Günal, bunun bir taviz olduğunu, sonraki aşamasının da federasyonun ilanı olduğunu söyledi. Birkaç günlük açlık grevi tiyatrosu sonucu, teröristlerin talebi olarak yasal düzenleme yapıldığını, tutuklu Milletvekilleri ve askere sıra gelince “Yargı bağımsız” denildiğini belirten Günal “ama Türk Milletini kandıramayacaksınız” dedi. Atatürk döneminin Dersim Mebusu Diyap Ağa’nın “Biz Kürt değiliz, Türk’üz” sözüne dikkat çeken Günal, “Milleti bölecek kanun çıkarmayın.” dedi.
 
AKP-PKK-BDP Üçlüsü Tiyatroyla Milleti Kandırıyor!
 
“Anadilde savunma” adında çok kötü bir tiyatro seyrediyoruz ve malesef seyirci kalıyorsunuz. MHP olarak kaç yıldır uyarıyoruz, TRT Kanunu ile TRT 6 kurulmaya başladığında bunun nereye gideceği belliydi. Bunun resmî bir ikinci dil yaratma ve iki toplumlu bir devlet inşa etme çabası olduğunu biz dört-beş yıl önce söylemiştik.
 
Büyükşehir kanunu tartışırken konuşma hakkımızı elimizden aldınız, ben konuşma yaparken burada hepiniz üstümüze yürüdünüz değil mi? Şimdi, bölücülerle yaptığınız anlaşma bu kadar derin midir ki olanlara sessiz kalıyorsunuz, açıkçası hâlâ anlayabilmiş değilim.
 
Dünyada Anadilde Savunma Yok! Tercüman Hakkı Var!
 
Bunun neresi ana dilde savunma? Ana dilde savunma ne demek? Hangi ülkede var? Hiçbir ülkede sizin Genel Kurul kürsüsünde anlattığınız şekilde “ana dilde savunma” diye bir şey yok. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde de, Kişisel ve Siyasal Haklar Sözleşmesi’nde sadece tercümanın, çevirmenin yardımından ücretsiz olarak yararlanma var. Bu da şu anda Türk hukukunda zaten var. Bunun gerisi lafügüzaf. Neyin tiyatrosunu çeviriyorsunuz bize?
 
Ey Türk Milleti, bu oynanan oyuna inanmayın! Yapılan, ikinci bir dille ikinci bir suni devlet yaratmaktır. Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerinize sorun, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’ya sorun! BDP “Bölge başkanlığı” teklifini sunmuş, AKP de arkasından “yarı başkanlık, başkanlık” diye bir sonraki aşamasını zaten tartışmaya başlamış. Bunun nereye gideceğini biz size söylüyoruz. Bunun laf cambazlığıyla, Sayın Bakanın orayı azarlaması, buraya bağırmasıyla üstü kapanmaz! Çıkın söyleyin kardeşim “Biz anlaştık, bunu da yapacağız, sakıncasız buluyoruz.” deyin, millet de ne olduğunuzu anlasın, biz de susalım.
 
Kanun açık, tercüman bulundurma hakkı her yerde var, Avrupa’daki söylediğiniz ülkelerde de, Almanya’da, Avusturya’da söylediğiniz yerlerin hepsinde tercüman bulundurma hakkı var! Söylediğiniz davalar o dilde savunma için değil, tercümanın parasını suçluya ödettirdiği için geri bozulmuş. Lütfen, kavramları birbiriyle karıştırmayın!
 
Teröristlere Kanun, Askere ve Milletvekillerine Hapis Cezası!
 
Bunu zaten AKP’nin ağlamadan sorumlu ve dağa çıkma merakı olan Başbakan Yardımcısı söyledi: “Bu konuda kanun hazırlaması için Adalet Bakanına Başbakanımız talimat verdi.” dedi. Ben de komisyonda kendisine dedim ki: Sayın Bakan biz de mi dağa çıkalım? Milletvekilleri tutuklu, söylüyoruz. “Yargı var.” diyorsunuz. Bütün komutanlar içeride hain olmuş, hainler komutanın yerine geçirilmiş, kahraman olmuş. Diyoruz ki: Bunlara bir şey yap. “Yargı var.” diyorsun. Peki, bunların nesi var da iki gram açlık grevi yaptılar diye ertesi gün kanun teklifi, tasarısı hazırlıyorsunuz? Nerede samimiyet? Lütfen kimseyi kandırmayın. Mecliste birtakım oyunlarla, medya manipülasyonlarıyla millete doğru olmayan şeyleri anlatmaya çalışıyorsunuz. Ama Türk milletini kandıramazsınız!
 
Dersim Mebusu Diyap Ağa: “Biz Kürt Değiliz, Türk’üz!
 
Bu yanlış kanunu hararetle savunanların ve Kürt kökenli vatandaşlarımızın hakkını savunduğunu iddia eden milletvekillerinin de dikkatine sunuyorum. 1931 yılında Enver Behnan Şapolyo’nun, Yenigün gazetesinde, Dersim Mebusu Diyap Ağa’yla yaptığı röportajın çok kısa bir kısmını sizlere okuyacağım. Diyor ki: "Gâvur Anadolu'yu sardı. Hepimizi bir düşünce aldı. Din, diyanet, ırz, namus, Türklük tehlikeye düştü. Bir Paşa çıkmış adı Mustafa Kemal’miş, bizi de mebus yapmak istedi. Bu zaman bizden iki mebus istedi. Herkes korktu. İhtiyar halimle vatanı kurtaranların yanına koşmayı, hatta başımı bile vermeyi göze aldım. Bana ‘gitme ölürsün’ dediler. Zaten herkes mahvoluyor, varam, gidem, onlara ulaşam, hep beraber ölek dedim.”
 
“Sen hiç kürsüye çıktın mı?" diye soruyor. Diyap Ağa şöyle cevap veriyor: "Bir kere Lozan Konferansı sırasında kürsüye çıktım. Aha bizim memleket ahalisi Kürt’müş, orada bir Kürt Hükûmeti kuracaklarmış. Bunu duyunca kızdım, kürsüye çıkıverdim. Gene sustular. Lâilaheillâh Muhammedünresullâllah dedim. Gerek Şafiî, gerek Hambelî, gerek Hanefî hepimizin kıblesi birdir. Meclisimiz, kulübümüz, milletimiz, dinimiz birdir. Biz Kürt değiliz, biz Türk'üz. Hepimiz Lâilaheillâh demişiz. Şimden sonra mı, ayrı bir din, ayrı bir millet olacağız dedim. Gene el çırptılar, İsmet Paşa kürsünün yanına gelmiş, o da el vurdu ve coşkuyla bana katıldı.” Diyap Ağa’nın bu sözlerini hepinizin dikkatine sunuyorum ve sizlerin vicdanına sesleniyorum: Milletimizi bölmek için kanunlar çıkarmayın!
 

 
Antalya’ya iki kampanyaya ortak başlangıç
 
Öğretmenleri umutlandıran açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu AKP Genel Başkan Yardımcısı oldu
AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin Dış İlişkilerden ...
Kabinede mini revizyon
Başbakan Erdoğan, kabinede değişiklik yaptı, 4 bakan gitti.
Cihan Dinç; iktidarla, muhalefet ülkeyi geriyor
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün liderliğini yaptığı Türkiye ...
 
CHP'li eski vekile şok tazminat
ANTALYA'da eski CHP İl Başkanı Mustafa Çetin Kaya ve 2 partilinin öldüğü ...
2 B'ye Kök'ten çözüm: İndirim yapmayın, bedelsiz verin
CHP İl Başkanı Devrim Kök, AKP'nin “2B arazilerinin satışında maddi durumu ...
Başkanlık için yapılan son ankette ne çıktı ?
Metropoll Araştırma Şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre, 'Başkanlık ...
 
Başbakan'dan atama isteyen öğretmene; 'O oy senin olsun'
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep gezisinin ikinci günündeki inceleme ...
CHP’de büyük buluşma
CHP Antalya İl Başkanlığı, son genel seçimlerde CHP’den milletvekili aday ...
İsmet Demirdöğen yazdı; Çin dönüşü bavul cinayeti
Yurt Gazetesi'nden İsmet Demirdöğen, CHP'nin bir hafta süren Çin gezisi ...
 
Dursun Gündoğdu
Değirmenin suyu nereden geliyor?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Rüşvet ve yolsuzluk
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Alman Yeşiller‘in çöküşü
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva