Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bu konuda yaptıkları başvurunun kabul edildiğini hatırlattı.
Gülsuyunu, gülyağı üretimi esnasında yüzde 100 doğal olarak elde ettiklerini açıklayan Çelik, "Isparta'da gülsuyu ateşli hastalıklar, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır. Bizler de çok kullandık. Büyüklerimiz, ateşlendiğimizde bize gülsuyu içirirdi. Biz de buradan yola çıkarak, gülsuyuna içilebilir raporu almak istedik. Bilimsel çalışmalar yapıldı. Daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na başvuruda bulunduk. Bakanlıkta birkaç ay önce gülsuyunun içilebilirliğini tescilledi" dedi.
GÜNLÜK TAVSİYE EDİLEN MİKTAR 20 MİLİLİTRE
Gülbirlik bünyesindeki Rosense markasıyla yüzde 100 doğal olarak üretilen gülsuyu ambalajlarının üzerinde günlük tavsiye edilen tüketim miktarı olarak 20 mililitre öneriliyor. Aynı ambalajda gülsuyunun işletme kayıt numarası ve bakanlığın zorunlu tuttuğu bilgilendirmeler yer alıyor.
Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)