Çocukluk hayalini gerçekleştirip öğretmen olan Recep Gür, şimdi Antalya'da görme engelli ve otizmli çocuklara eğitim veriyor.
Karamanlar Köyü'nde oturan Recep Gür, görme engelli dünyaya geldi. Gür ailesinin 5 çocuğundan en küçüğü olan Recep, köyünde görme engellilere eğitim verilemediği için Antalya'ya gönderildi. Doğuştan bir ablası da görme engelli olan Recep, Antalya Beyaz Baston Görmeyenler Derneği'nin girişimi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle görme engellilere de eğitim veren Sefa Akın İlköğretim Okulu'na kaydedildi. İlköğrenimini başarıyla tamamlayan Recep Gür, ardından anadolu lisesini de başarıyla tamamlayarak üniversite sınavına girdi. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Görme Engelliler Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü kazanan Recep Gür, 4 yılda mezun oldu.
ÇOCUKLUK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Tüm okul hayatını başarıyla tamamlayan Recep Gür, 'Çocukluk hayalim' dediği öğretmenlik mesleğine atım atmak için önündeki son adım olan Kamu Personel Seçme Sınavı'nı (KPSS) da kazandı. Recep Gür, 2013'te çekilen kura sonunda Kütahya'daki Otistik Çocuklar Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Eğitim Merkezi'ne öğretmen olarak atandı. Recep Gür, 2015 yılı ocak ayında ise memleketi Antalya'ya atandı. Antalya'da Hatice Ramazan Savaş Otistik Çocuklar Eğitim ve İş Eğitim Merkezi'nde görev yapan Gür, eğitim hayatı boyunca kendisine sürekli destek veren İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ı ziyaret ederek teşekkür etti.
GÖRME ENGELLİLERİ EĞİTİYOR
Doğup büyüdüğü yerde kendisi gibi görme engelli öğrencilere eğitim veren Recep Gür, gözlerinin görmemesinin kendisi için bir engel oluşturmadığını söyledi. "Teknoloji geliştikçe engeller azalıyor" diyen Gür, gören bir insanın yapabildiği hemen hemen her şeyi yaptığını belirtti. Daha çocukken babasını kaybettiği için her şeyiyle annesinin ilgilendiğini kaydeden Gür, önündeki engelleri nasıl aştığını şöyle anlattı:
"Annem benim gibi görme engelli olan ablamla birlikte köyde yaşıyor. Diğer üç kardeşim evlenip evden ayrıldı. Ailemde benden başka okuyan da yok. Ailem beni küçük yaşta Beyaz Baston Görmeyenler Derneği'ne gönderdi. Dernekte benim gibi görme engelli çocuklar vardı. Dernek ve milli eğitim müdürlüğünün desteğiyle eğitimimi tamamladım ve öğretmen oldum. Kütahya'da 2 yıl çalıştıktan sonra memleketim Antalya'ya tayinim çıktı. Şimdi görme engelli çocuklara eğitim veriyorum."
TÜRKİYE'Yİ GEZİYOR, SATRANÇ OYNUYOR, DAĞA TIRMANIYOR
Bilgisayar kullanan ve sosyal medyayı da yakından takip eden Recep Gür şunları kaydetti:
"Diğer insanlar gibi benim de Facebook hesabım var. Türkiye'yi gezip fotoğraf çektiriyorum. Bunları sosyal medya üzerinden arkadaşlarımla paylaşıyorum. Ayrıca görme engelliler spor kulübümüz var. Bu kulübümüzün faaliyetlerine katılıyorum. Örneğin Ağrı Dağı'na tırmandım. Satranç oynuyorum ve turnuvalara katılıyorum. Otizmli çocuklarla olduğum için çok mutluyum."
Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) -