Diğer bir dikkat çeken konu; 2014 yılının mart ayında bazı ilçelerden belediye başkanı çıkaran partiler, aradan bir yıldan az bir süre geçmesine rağmen, bu ilçelerde ya oylarını düşürdüler veya ikinci parti konumuna geldiler.
Örneğin;
CHP açısından Konyaaltı, Muratpaşa ve Manavgat’ta durum böyle… MHP açısından ise Alanya’da bir hayal kırıklığı var.
MHP’nin ilk sıralarında Manavgat doğumlu adaylar çoğunlukta olmalarına rağmen, bu durumun sandığa yansıması böyle olmadı. MHP burada beklenen oyu alamadı.
AKP Antalya’da, eski Bakan Lütfi Elvan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in olağanüstü çalışmalarına rağmen, sonuçta bir milletvekili kaybetti. Bunu ben, AKP genel merkezinin politikaları ve cumhurbaşkanının sahaya çıkmasının olumsuz yansımasına bağlıyorum.
CHP açısından değişen pek bir şey görünmüyor. Ancak, emeklilere ikramiye gibi çok sayıdaki olumlu ekonomik projelerin getirisi, HDP’ye giden oylarla dengelendi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da CHP’den HDP’ye çok oy kaçtı.
Hasan Subaşı inanılmaz bir kampanya yaptı. Tek başına bir parti gibiydi. Ama olmadı. Küsmesin, darılmasın… Artık, belli tarikatların, aşiretlerin desteklemediği kişiler bağımsız seçilemiyor. Bu gerçeği görmek lazım. Antalya’da Subaşı bağımsız seçilemiyorsa, kimse seçilemez demektir.