Kemal Kılıçdaroğlu savunma yaptı
Kemal Kılıçdaroğlu savunma yaptı
Antalyalı halk oyunu takımı Türkiye şampiyonu oldu
Antalyalı halk oyunu takımı Türkiye şampiyonu oldu
14 dizide 3 bin 13 kadına şiddet sahnesi
14 dizide 3 bin 13 kadına şiddet sahnesi
'14. Geleneksel Satış Noktaları Toplantısı' gerçekleşti
'14. Geleneksel Satış Noktaları Toplantısı' gerçekleşti
14 Ekim 2014 Salı - 17:17

Gazetecilerin gözüyle Konyaaltı

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONYSİAD) geleneksel kahvaltılı toplantlarında bu kez gazetecileri konuk etti. Toplantıda konuşan gazeteciler, Konyaaltı ile ilgili görüşlerini belirttiler ve iyi-kötü yönlerini anlattılar.

Gazetecilerin gözüyle Konyaaltı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

KONYSİAD’ın geleneksel olarak ayda 2 kez düzenlediği kahvaltılı toplantılarından biri daha gerçekleştirildi. Her zaman haber yapan gazeteciler, bu kez toplantıya konuşmacı olarak katıldılar. KONYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Altıner açış konuşmasını yaparken “Bu kez de Konyaaltı’nı gazeteci arkadaşlarımızdan dinlemek istedik” dedi ve konuşmacılar Ahmet Dökdök, Dursun Gündoğdu, Haşmet Öyken ve Ali Orhan’ın kısa özgeçmişlerini okudu.

GÜNDOĞDU: HEBA ETMİŞİZ

İlk  konuşmacı Dursun Gündoğdu oldu.  Gündoğdu, Konyaaltı’nın kimliksiz olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Konyaaltı’ndan alın denizi, Kayseri’nin Konya’nın bir ilçesinden farkı kalmaz. Konyaaltı’ndan Lara’ya geçtiğinizi ancak bilboardlardaki belediye başkanlarının değişen resimlerinden anlayabiliyorsunuz. O ilçeye özgü bir renk, farkındalık yaratacak bir unsur yok. Ben Antalya’ya ilk geldiğim zamanlar Konyaaltı işlenmemiş değerli bir maden parçası, boş bir tuval gibiydi. Bir farklılık yaratmak, o madeni işleyen ustanın, o tuvale fırça sallayan ressamın becerisidir. Ve, ben geçen yıllar içerisinde gördüm ki, hakikaten Konyaaltı’nı heba etmişiz.”

“Konyaaltı’nda deniz var, gündüz güzel, geceleri simsiyah” diyen Gündoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Antalya’da deniz dalgalarının sesini duyarak yemek yiyeceğiniz bir yer var mı?..  Ben şahsen bunun özlemini duyuyorum. Limanda  bir iki yer var. Biri pahalı, oraya da halkın gidip yemek yemesi çok zor. Diğerini de bugün yarın kaldıracaklar. Kruvaziyer limanımız yok. Rodos’a, Kıbrıs’a veya bir ülkeye gitmek için ya İzmir’e veya İstanbul’a gideceksiniz.  Bakın, 112 Acil Servis Binası’nın yanına Devlet Opera ve Bale bir depo yapıyor. Hem de yolun tam kenarına devasa bir depo… Opera binası yapılsa tamam , ama yapılan depo… Başka yer mi yok? Gelecek nesillere gelişen alternatif turizm veya değişen ihtiyaçları için rezerv alanlar bırakmalıyız.”

KONYAALTI’NDAKİ DEĞERİN FARKINA VARILMALI

Konuşmasına yerel basının sorununun ülkenin de sorunu olduğunu belirterek başlayan Haşmet Öyken; ‘Ne yazık ki Türkiye okumuyor. Eğer okuyacak olsa, tüm sorunlarımızı ortadan kaldırırız’ dedi. Konysiad üyelerini her gün bir yerel gazete almaya davet eden Öyken, “Lütfen yerel gazete okuyun. Götürebiliyorsanız iş yerinize aldığınız gazeteleri evinize de götürün. Reklam vermeyin, okuyun, nasıl olsa ortak bir noktada buluşuruz” dedi. Konyaaltı’nda eksik olan şeyin ‘Kent ruhu’ olduğuna da dikkat çeken Öyken, kentin ruhunun, kentin çıkarılıp atılacak bir parçası değil, kente kimliğini veren, ona gerçeklik karşısında takınacağı tavrı öğreten, onu şekillendiren, gerekirse dış etkilere karşı kenti  koruyan, kenti geliştiren bir ana öğe olması gerektiğini belirti.
 
Öyken, Konyaaltı’nda  tarihi yapılar, camiler, medreseler, sarnıçlar, tiyatro binaları olmadığını , eldeki tek gerçeğe ‘Sahile’ sahip çıkılması gerektiğini de vurguladı.
Daha sonra söz alan Ahmet Dökdök kısa bir konuşma yaptı ve “Ben gazeteciyim. Ne mimarım, ne şehir plancısıyım, ne müteahhidim. Yani şehircilik konusunda uzman değilim. Ancak görülüyor ki Antalya çok kötü kullanılmış bir kent. Konyaaltı’nı de tüm kentten ayıramayız. Şehrin kötü yapısı aynen buraya da yansımış durumda.  30 yıl önce Antalyalı daha mutluydu.  Konyaaltı sahillerinde halkın deyimiyle obalar, barakalar, bungalovlar vardı. Ama vatandaş da rahatça denizine girebiliyordu. Aradan geçen 30 yıl Konyaaltı sahilini daha da kötü bir duruma getirdi. Sahipsiz ve hoş olmayan görüntülere sahip şu anda Konyaaltı. Niye yönetimlerde olmuyorsunuz ve Konyaaltı’nın güzel bir görünüm kazanmasına yardımcı olmuyorsunuz”  şeklinde konuştu.

Ali Orhan ise her zamanki gibi eleştirisel bir konuşma yaptı. “Benden önce Antalya’ya gelmiş veya burada bulunan gazeteciler de suçludur kentin ve Konyaaltı’nın durumundan” diyen Ali Orhan, Konyaaltı’nın bu durumda olmasının, burada yaşayan halkın tercihi olduğunu belirtti. Orhan, “15 yıldır bir belediye başkanı görevde burada. Önce onu eleştirmemiz gerekir ilçesiyle yeterince ilgilenmediği için. Halk tercihini yine aynı şekilde kullanıyorsa eleştirecekleri bir durum olmamalı. Türkiye’de demokrasinin dinamiği yerel gazete ve TV’lerdir. Antalya’nın geri kalmasının nedeni bu yerel dinamiklere yeterince önem verilmemesindendir. Şöyle baktığımız zaman Konyaaltı’nın kendi özelliği, kentleşmesi yok. Konyaaltı biraz uzak kaldı bize.. Yakınlaştırmak sizlerin elinde.  Antalya’da 20 tane kaliteli vasıflı gazete var.  Hergün birine bir şeyler yazsanız sorunlarınızı iletseniz sesinizi duyurmuş olursunuz.  Biz hiçbirimiz size hayır demeyiz. Konyaaltı gerçekten dünyanın her yerinde tanınıyor. Ama ne yazık ki yeterli ilgiyi görmüyor, gösterilmiyor” şeklinde konuştu.

KONYSİAD Başkanı Emin Altıner de kapanış konuşmasını yaparken, “1970’lerden bu yana ele alırsak çok değişen bir Antalya görüyoruz.  70 milyonluk nüfus 2 milyona çıktı.  Bu kadar çok göç alan, hızla nüfusu artan bir kente kentlilik bilincini aşılamamız zor. Eğer kentlilik bilinci yerleşirse çok şey de yerine oturur. Gürültü kirliliği, görüntü kirliliği ve ses kirliliği gibi sorunlar ortadan kalkar” dedi.

Toplantı sonunda konuşmacı gazetecilere birer plaket sunulurken, bu ay içinde doğum günü olan üyelere de küçük de olsa birer hediye verildi.


 
 

 
Pamukta avans fiyat 1.70 tl
 
Yargıtay, eş katiline verilen 20 yıl hapis cezasını bozdu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
iyiki varsınız 14 Ekim 2014 Salı 21:03

konyaaltının sorunların tesbiti dogru konulmuş. sorunların çözümü için el ele verilirse aşılmayacak çözülmeyecek bir şey yoktur. birlikten kuvet dogar.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pamukta avans fiyat 1.70 tl
ANTALYA Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) ...
2500 metrede taş ocağı isyanı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ndeki Gidirinse Dağı'nda açılan taş ocağı, ...
Tiryakileri üzecek haber Antalya’dan
AKDENİZ Üniversitesi Sigara Mücadele Kurulu Başkanı ve Antalya Valiliği ...
 
2 milyar liralık vurgun çetesine operasyon: 23 gözaltı
KONYA İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, inşaat, hafriyat, temizlik ve ...
Serhat şehirleri balıyla, kaşarıyla YÖREX'te
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği'nin desteğiyle Antalya Ticaret Borsası ...
Expo Center'da 5 yeni fuar daha
ANTALYA Expo Center (AEC) 2015 yılında 5 yeni fuara ev sahipliği yapacak. ...
 
8 ayda 261 kişi uyuşturucudan tutuklandı
ANTALYA'da uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında 2014 yılının ...
Antalya'da deprem
Antalya'nın Döşemealtı İlçesi gece saatlerinde, Korkuteli İlçesi ise öğlen ...
Lara Plajı ihalesi
ANTALYA’nın dünyaca ünlü plajlarından Lara Plajı, 20 yıl süreyle ihaleye ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva