Öğrenciler, çiftçinin fabrikaya teslim ettiği zeytinin, pamuk çekirdeğinin ayıklanması, yıkanması, çeşitli işlemlerden geçerek sıvı yağ haline dönüştürülmesi, tüketime hazır hale getirilmesi aşamalarını dikkatle izledi.
Öğretmen Nazire Özbay, Sosyal Bilgiler dersinde, 'Üretim-Dağıtım-Tüketim' konusunun işlendiğini hatırlatıp, üretim alanları ve fabrika gezilerinin de son derece yararlı olduğunu anlattı. Özbay, "Öğrencilerimiz, yediğimiz ürünlerin üretim, fabrika ve tüketim aşamalarını görsün istedik. Sebze seralarına, toptancı hale, ekmek fabrikasına da geziler düzenledik. Gıda maddelerinin soframıza ulaşana kadar ne tür işlemlerden geçtiğini heyecanlı bir şekilde gözlemleyip notlar aldılar" dedi.
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)