Antalya'da sahillerde hafta sonu yoğunluğu
Antalya'da sahillerde hafta sonu yoğunluğu
Ahu Tuğba için Atlas Sineması'nda tören düzenlendi
Ahu Tuğba için Atlas Sineması'nda tören düzenlendi
Antalya'daki yangında 2 gecekondu küle döndü
Antalya'daki yangında 2 gecekondu küle döndü
Ruslar Muratpaşa'yı örnek alacak
Ruslar Muratpaşa'yı örnek alacak
4 Haziran 2024 Salı - 07:40

Eşini tabancayla öldürdü, 24 yıl hapis cezası yedi

ÇORUM'un Sungurlu ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Gülten Ataklı'yı tabancayla öldüren polis memuru Mürsel Ataklı, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karara tepki gösteren kadının kardeşleri adalet arayışını sürdüreceklerini söyledi.

Eşini tabancayla öldürdü, 24 yıl hapis cezası yedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sungurlu ilçesi Demirşeyh köyü mevkisinde geçen yıl 1 Ağustos’ta yol kenarındaki çalılık alanda bir kadının hareketsiz yattığını görenler, durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, başından ve göğsünden silahla vurulan Gülten Ataklı’nın hayatını kaybettiğini belirledi.

'CİNAYETİ POLİS OLAN EŞİNİN İŞLEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI'

Jandarma ekiplerinin araştırması sonucunda, cinayeti boşanma aşamasında olduğu polis eşi Mürsel Ataklı’nın işlediği tespit edildi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan Ataklı, Samsun’un Havza ilçesinde yakalanarak, gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Mürsel Ataklı için karar çıktı. Önceki gün görülen karar duruşmasına tutuklu sanık, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, tarafların avukatları ve Gülten Ataklı'nın yakınları duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkeme heyeti, sanığı 24 yıl hapis cezasına çarptırdı. 11 yaşındaki oğlunun velayeti ise kocasının ailesine verildi. Mahkemenin verdiği karara tepki Gülten Ataklı’nın kardeşleri bu kararı asla kabul etmediklerini söyleyerek tepkilerini dile getirdi.

Sultan Kızılkoca

‘NE OLDUYSA SON DAKİKADA OLDU’

Öldürülen Gülten Ataklı’nın kız kardeşi Sultan Kızılkoca, “Kararda bugüne kadar hep ağırlaştırılmış müebbet hapis beklerken, ne olduysa son dakika oldu. Anlayamadığımız bir şekilde katile çok büyük bir indirim uygulandı. Ben bu indirimi polis olduğu için uygulandığını düşünmekteyim. Biz bunlara hep sessiz kaldık, nedeni ise kardeşim zaten masumdu. Zaten mahkeme bunu da kabul etmişti. Öldürülen kardeşime çok iftira attılar. Verilen kararda olay yerinde olayı kim başlattığını bilmediğimiz için indirim uygulandığı söylendi. Böyle bir kararı asla kabul etmiyoruz, o zaman herkes karısını öldürsün ve 10 yıl yatsın çıksın. Ben de, ailemde bu kararı asla kabul etmiyoruz” dedi.

'SONUNA KADAR ADALET ARAYIŞIMIZ SÜRECEK'

Ablası Canan Kızılkoca ise, “10 aydır süren adalet arayışımız, karara bağlandı. Hakimin Mürsel Ataklı’ya verdiği bu cezayı kabul etmiyoruz. Biz ibretlik bir ceza beklerken, hakim gerekçesiz bir indirim uyguladı. Hiç bir pişmanlık ya da iyi hal göstermemiş katile indirim uygulandı. Verilen bu kararı asla kabul edemeyiz, yetkililere buradan seslenmek istiyorum. Kız kardeşimiz için öldürülen tüm kadınlar için sonuna kadar adalet arayışımız sürecek” ifadelerini kullandı.

'CANIMIZ YANIYOR BİZ ADALET ARIYORUZ'

Gülten Ataklı'nın kardeşi Hasan Hüseyin Kızılkoca da zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Bu yaşadıklarımız kolay bir süreç değil. Ailecek çok zor bir süreç yaşıyoruz. Verilen karar bizi çok üzdü. Bir insanın canı bu kadar ucuz olmamalı, hafif bir ceza verilmemelidir. Bu konuda Türkiye’de canı yanmış kadın ailesi var. Artık yasalarda bu tür olaylarda tatmin edici kararların verilmesini bekliyoruz. Bunun içinde biz sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz, son 10 yılda öldürülen kadınların dramatik hikayelerini tüm Türkiye biliyor. Bunun için bir adım atılmalıdır. Kardeşimi öldüren cani boşanma sürecinde ve uzaklaştırma kararı varken, bu cinayeti işledi” diye konuştu.

Yusuf ÇINAR/ ÇORUM, (DHA)-

 
Görevden alınan Antalya il sağlık müdürü davayı kazandı
 
Antalyalı vekil ile sağlık bakanının tartışması ve ortaya dökülen rezaletler...
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akrep 6 Haziran 2024 Perşembe 07:39

Son 20 seneye bakın en çok tahribat Adalette yaşanmıştır.Şu karara bakın olacak iş mi,umarız bir üst mahkemede bozulur.En ağır ceza verilmelidir.

Yorumu oyla      0      0  
akdeniz 5 Haziran 2024 Çarşamba 09:22

Geri kalmış toplumların kanayan yarası.Nasıl bir zihniyetle yetişiyorlarsa cinayet işleyebiliyorlar.En ağır ceza verilmeli ve ömür boyu ceza evinde tutulmalıdır.Hatta terör,kadın ve çocuk cinayetlerinde idam olmalıdır. Katil bir canı yok ederken kendisi neden yaşasın.

Yorumu oyla      0      0  
taş 4 Haziran 2024 Salı 08:26

Maalesef ülkemizde çözülemeyen sorunlardan birisi kadın cinayetleri.Çocukluktan beri erkek egemen bir kültürle büyütülen çocuklar,büyüdüklerinde aile ilişkilerinde gel gitleri yaşıyorlar.Evlenme nasıl bir haksa boşanmanında bir hak olduğunu kabullenemiyorlar.Genellikle muhafazakar yetişen bölgelerde daha çok görülüyor.Kendisine görülen hakkın kadına da hak olduğunu anlamıyorlar ve sonuç cinayet. Karara gelince olay yerinde vuruyor ve öylece bırakıp gidiyor.Ömür boyu ceza alması gerekirken 24 yıl ceza verilmesi anlaşılır gibi değil.Ceza indirimi aflar falan derken 5,10 yıl yatsın çıksın,bu kamu vijdanına sığar mı.Bu kadına bakış açısı değişmeden bu konu kanamaya devam edecek.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Çöp ev’ davasında karar; teyzeye 15 yıl hapis
BURSA'da, kaçırıldığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı (12), çöp ...
Atatürk 'Öğretmen ol' dedi, oldu ve 108 yaşında hayatını kaybetti
MUSTAFA Kemal Atatürk'ün 'Öğretmen ol' tavsiyesine uyup, kendisini eğitime ...
Sanatçılar, Kurban Bayramı’nda para basacak!
Her özel günde yaptıkları konser anlaşmalarıyla ve aldıkları ücretlerle ...
 
Can sıkıcı gelişmeler
Turgut Güngör
Yerlikaya; 225 tabanca ele geçirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Konya'da düzenlenen “MERCEK-20” operasyonunda; ...
Erkan Yolaç'ın eşi de hayatını kaybetti
1970 yılında Türkiye Güzeli seçildikten sonra mankenlik ve kadın giyim ...
 
İstanbul'da bu bina çöktü
KÜÇÜKÇEKMECE'DE bina çöktü. Enkaz altında kalanlar var. Olay yerine çok ...
Erkan Petekkaya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı var
Oyuncu Erkan Petekkaya, Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek mahallesi ...
Alevlerin arasında kalan köpek yaralandı
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ot yangını ile başlayıp ormana sıçrayan, ...
 
Dursun Gündoğdu
Değirmenin suyu nereden geliyor?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ölüm yatının sırları
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Diplomatik gelişmeler
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva