Kerem Zabun, 68 bin 500 nüfuslu Aksu İlçesi'nde akşam saatlerinde acil hizmet verecek sağlık tesisi bulunmamasından yakındı. Zabun, mesai saati bittikten sonra hizmet veren sağlık tesisi olmamasından dolayı nöbetçi eczacıların enjeksiyon ya da pansuman yaptırmak isteyen hasta ve hasta yakınların ile karşı karşıya geldiğini kaydetti.
Zabun, enjeksiyon ya da pansuman yapma yetkisi olmayan eczacılarla vatandaşlar arasında münakaşa yaşandığını belirtti. Aksu'da 10 aile sağlığı merkezinde 19 aile hekiminin görev yaptığını dile getiren Zabun, şunları söyledi: "Mesai bitiminden sonra ilçede sağlık hizmeti verecek tesis yok. Vatandaşlar eczanelere gelerek pansuman ya da enjeksiyon yaptırmak istiyor. Bu nedenle hasta ve hasta yakınlarıyla eczacılar arasında sorun yaşanıyor. İlgili kurumlara müracaat etmemize rağmen, yaşadığımız mağduriyet giderilmedi."
Aksu İlçesi'nde merkezde 12 eczane bulunduğunu ve bu eczanelerin her birinin sırayla gece nöbeti tuttuğunu aktaran Zabun, şöyle devam etti: "Eczacıların enjeksiyon ve pansuman yapması yasak. Vatandaşlar sağlık hizmetine ulaşmak ve acil hizmeti alabilmek için Antalya merkezine gelmek zorunda kalıyor. Vatandaşlar mağdur oluyor. Döşemealtı İlçesi'nde Atatürk Devlet Hastanesi'nin polikliniği var. Ancak havaalanına ve turizm bölgelerine yakın Aksu'da akşam saatlerinde açık sağlık tesisi olmaması Antalya'ya yakışmıyor."
Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)