Dudağın daha yapılı olmasını sağlamak için estetik uygulamalarına başvurulabilir.
Dudak Dolgusu Nedir?
Dudağın daha yapılı olmasını sağlamak için estetik operasyonlarına başvurulur. Dolgu maddesinde yer alan hyaluronik asit sayesinde cildin daha canlı ve parlak durmasına yardımcı olur. Dolgun ve hacimli dudaklara sahip olmak için dudakların iç kısmına dolgu enjekte edilir. Bu sayede dudak dolgusu yapıldığından dolayı daha yapılı dudaklara sahip olunur.
Dudak Dolgusu Ne Amaçla Yapılır?
Dudaklara hacim kazandırmak veya dudaklara şekil vermek isteyen kişilerin tercih ettiği dolgu uygulamaları arasında yer alıyor. Dudakların iç kısmına enjekte edilen dolguyla birlikte dudaklar hacim kazanmış olur.
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Tercih edilecek olan dudak yapısına karar verilir. Dudak dolgusu çeşitlerinin kişiden kişiye değişkenlik göstermesinden dolayı mutlaka yüz anatomisine uygun olana karar verilir. Daha sonra dudak etrafına anestezi kremi sürülerek; dudak çevresi uyuşturulur. Ardından ince uçlu iğne yardımıyla dudak içine dolgu enjekte edilerek şekil verilir.
Hangi Durumlarda Dudak Dolgusu Uygulanır?
Daha dolgun ve hacimli dudaklara sahip olmak isteyenler dudak dolgusunu yaptırabilir. Fakat burada gelişim sürecinin tamamlandığından emin olmak gerekir. Bunun yanı sora dudaklardaki asimetrik durumu, bir dudağın diğer dudağa göre daha ince olması veya doğuştan gelen dudak yapı bozukluğunda dolgu uygulaması yapılabilir.
Dudak Dolgusu Kimlere Uygulanmaz?
Dolgu uygulamaları ihtiyaç veya istek üzerine gerçekleştirilir. Bundan kaynaklı olarak dolgu uygulaması yapılacağı zaman 18 yaşını tamamlamış olmak gerekir. Gelişim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte yapılan dolgu uygulamaları daha başarılı sonuçlar verir. Uzman uygulayıcı tarafından yapılacağından emin olduktan sonra işleme karar verilebilir.
Dudak Dolgusunun Avantajları Nelerdir?
Uzun vadeli sonuçlar veren dolgu uygulamasının pek çok avantajı mevcuttur. Dudak içine enjekte edilen dolgunun herhangi bir yan etkisi yoktur. İnce uçlu iğnelerle işlem gerçekleştirildiğinden dolayı çok az morarmalar olur.
Çene Dolgusu (Jawline) Nedir?
Çene yapısının istenilen görünüme sahip olmasını isteyenler için dolgu uygulamalarına başvurabilir. Çene bozukluğu bazı durumlarda doğumda bazı durumlarda ise sonradan ortaya çıkabiliyor. Özel dolgu sayesinde çenenin daha belirgin olmasına yardımcı olmak için çene içine enjekte edilmiş olur. Özellikle erkekler tarafından tercih edildiğinde çok daha belirgin ve doğal durmuş olur. Kısa süre içinde gerçekleştirilir ve herkes tarafından tercih edilebilir.
Çene Dolgusu Kimler Yaptırıyor?
18 yaşını dolduran bireylerin estetik yaptırmasında herhangi bir sorun yoksa burada işlem gerçekleştirilebilir. Bakıldığı zaman herkese yapılabilir uygulamadır. Çenenin daha belirgin olmasını sağlamak için özellikle tercih edilen dolgu uygulamasıdır.
Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?
Yapılan dolgu uygulamasında ince uçlu iğneler kullanılır. Fakat burada hafif ağrılar ortaya çıkabileceğinden dolayı işlem öncesinde anestezi kremi kullanılır. Krem sonrasında uygulanan antiseptik solüsyon ile bu bölge temizlenir. Daha sonrasında hazırlanan dolgunun çeneye enjekte etme işlemi başlar. Çeneye şekil verildikten sonra işlem sonlandırılır.
Çene Dolgusu Neden Uygulanır?
Bazı durumlarda çenenin belirgin olmasını isteyen kişilerin veya yüz yapısının daha çok ön plana çıkmasını isteyenler için çene dolgusu uygulanmış olur. Elmacık kemiklerinin, yüzün diğer kısmının yapılı görünmesini sağlayan dolgu uygulamalarından büyük ilgi görmeye başlar. Bunun üzerine dolgu uygulamalarının yüz bölgesinde sıklık tercih edilir. Çene dolgusu çene yapısıyla alakalı olan bütün sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olur.
Çene Dolgusuna Neden İhtiyaç Duyarız?
Çene zayıflığı, asimetrik çene veya çene hattı belirgin olmayan kişilerde dolgu uygulaması tercih edilebilir. Böylelikle yapılan çene dolgusu ile birlikte oval görüntüsünün ve yüz projeksiyonunun artmasına yardımcı olur. Bu sebepten dolayı çene dolgusuna ihtiyaç duyulur.
Çene Dolgu Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Uygulama gerçekleştirildikten sonra mutlaka 24 saatlik süreçte dikkatli olmak gerekir. Çenenin yapısını bozacak herhangi bir egzersiz veya zorlayıcı hareket gerçekleştirilmemesi gerekir. Cilt bakımı ve makyajdan uzak durulması gerekir. Enfeksiyon riskinin oluşmasına sebep olacak durumlardan kaçınılmalı.
Çene Dolgusu ile Hangi Estetik Sorunlar Tedavi Edilir?
Gerçekleştirilen çene dolgusu uygulamasıyla çenenin daha sivri olmasını, geniş durmasını sağlamak ve asimetrik problemlerin ortadan kalkmasına yardımcı olmak için dolgu tedavisine başvurulur. Çene hattının daha belirgin olmasını sağlayarak daha hoş bir görüntü ortaya çıkmış olur.
Çene Dolgu Uygulama Süresi Ne Kadardır?
Dolgu uygulamaları genelde kısa süreli olarak bilinen tedavi yöntemleridir. İnce uçlu iğneler kullanılarak işlem yapılacağından dolayı işlem öncesinde anestezi krem sürülür. Böylelikle krem sayesinde daha ağrısız bir işlem gerçekleştirilir. Burada geçen süre zarfı yaklaşık olarak 15-25 dakika arasında değişkenlik gösterebilir.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |