İlk ve orta dereceli okulların tatile girmesiyle birlikte aileler için sünnet telaşı başladı. AÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Selçuk Yücel sünnetin, penisin cilt derisinin penis ucunda idrar deliğinin açıldığı alanı içeren etli dokunun üzerini örten kısmının kesilerek çıkarılması ile gerçekleştiğini söyledi. Sünnetin idrar yolu enfeksiyonu, penis kanseri, HIV bulaşma riskini azaltma etkisi olduğunu kaydeden Doç.Dr. Yücel, bebek doğduktan sonra ilk 1 ay içerisinde yapılan sünnetin idrar yolu enfeksiyonları riskini ilk 1 yaş içerisindekine oranla 10- 12 kat azalttığını belirtti. Doç.Dr. Yücel, sünnetin penis kanserini tamamen engellediğini, AIDS hastalığına neden olan HIV virüsünün sünnetli erkeklere kadınlardan geçme riskinin yaklaşık yüzde 60 oranında azaldığını söyledi. Koşullar yerine getirildiği sürece her yaşta sünnet yapılabileceğini söyleyen Doç.Dr. Selçuk Yücel, şöyle dedi:
"1-2 yaş arasında en büyük travma anneden ayrılmaktır. Bu travmanın engellenmesi çocuğa en büyük konforu sağlayacaktır. Dolayısıyla anne kucağında iken çocuğun uyutulması ve anestezi için sonra ameliyathaneye alınması ve yine çocuğun anne kucağında uyanması idealdir."
"SÜNNET CİNSEL TATMİNİ AZALTMAZ"
Bilimsel olarak sünnetin cinsel tatmini azalttığı gibi bir bulguya rastlamadıklarını söyleyen Doç.Dr. Selçuk Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sünnet aleyhtarı olan grupların üstünde durduğu konu cinsel tatminin sünnet sonrası azaldığıdır. Son yıllar içerisinde yapılan yurtdışı bazı çalışmalar sünnetin orgazmı azalttığını savunsa da artırdığını ileri suren bilimsel çalışmalar da vardır. Ancak bilinen gerçek, sünnet hataları olan kişilerde cinsel tatminde bir farklılık olduğudur. Ne yazık ki bunun sünnet hatasına mı yoksa sünnet hatası nedeniyle olan psikolojik travmaya mı bağlı olduğu tartışma konusudur. Sünnetin erken boşalmayı önlediği savunulsa da bunun yeterli bilimsel tabanı henüz yoktur."