Plâna ilişkin, resmi kurum ve kuruluşları, Ticaret ve Sanayi Odası, Doğa Derneği, Tema Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarının plan hakkındaki görüşlerine başvurulacak. Plânın temel amacı, Burdur'un turizm potansiyelinin değerlendirilmesi, doğa turizmi potansiyelinin ortaya çıkarılarak geliştirilmesini sağlamak.
Çalışma sonunda ortaya çıkacak master plânla, Burdur'un doğa turizmi uygulamaları için rehber niteliği oluşturması amaçlanıyor. Planla, Burdur'un doğa turizmine konu olacak doğal ve kültürel kaynaklarının değerlendirilmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye Turizm Stratejisi (2023) doğrultusunda Burdur Doğa-Turizm faaliyetleri kapsamına giren alternatif turizm türleri belirlenecek.
Burdur'un turizm çeşitlendirmesini ve turistik ürünlerini tanımlamak ve geliştirmek için öneriler sunulacak planla, turizm stratejik planını geliştirecek olan ilgili kurumlara yol haritası çizilecek. Planın temel ve özel amaçları doğrultusunda Burdur sınırları içerisinde turizm ve rekreasyon amaçlı kullanılabilecek potansiyel kaynaklar tespit edilecek, alternatif turizm faaliyetlerine konu olan ve olabilecek kaynaklarını bilinirlik analizleri yapılacak.
Master planla, mevcut ve potansiyel doğa turizmi kaynaklarının güçlü ve zayıf yanları, fırsat ve tehditlerini içeren analizler yapılacak. Merkez ve diğer ilçelerdeki doğa turizmi potansiyeli ölçülecek.
Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)