Dağ köylerinde yaptığı çalışmaların sonucunda elde ettiği verilerle iddiasını desteklediğini belirten Gazeteci Ramazan Kalkan Dünya’nın ilk yazılı tablet destanındaki, uzun yaşamın sırrını arayan Gılgamış’ın sağlıklı uzun yaşam iksirini hangi bitkiden elde ettiğini bulduğunu iddia etti.
GILGAMIŞ HAYAT İKSİRİNİ DOĞADAN ALMIŞ
Tarihin ilk yazılı tableti olarak bilinen ve Akad çivi yazısı ile 12 kil tablete yazılmış Gılgamış Destanı’nda, uzun yaşamın sırrını ve ölümsüzlüğü arayan Kral Gılgamış’ın hikâyesinin anlatıldığı destan, halen bilim çevrelerince tartışma konusu olarak güncelliğini koruyor. Destanın kahramanı Kral Gılgamış’ın sağlıklı yaşam için kullandığı bir bitkinin olduğunu savunan Gazeteci Ramazan Kalkan bu bitkinin türünü bulduğunu ve bu tezini de doğrulamak için Toros Dağları’nda detaylı bir araştırma yaptığını söyledi.
DESTANDAKİ BİTKİ BİNLERCE YILDIR BİLİNMEDEN KULLANILIYORMUŞ
Gazeteci Kalkan, “destanda” bahsedilen bir satırdan yola çıkarak, Mezopotamya’dan Akdeniz Toros’larına uzanan ancak günümüzde sadece yüksek Toros Dağları’nda kalan bir bitki üzerinde çalıştığını söyledi. Kalkan, destanla ilgili Antalya’nın bazı dağ köylerinde çeşitli araştırmalar yaptığını ve bu araştırmalar sonucu tezini kişisel olarak tescillediğini anlattı. Kalkan’nın dağ köylerinde yaptığı çalışmalar da yaşlı dağ köylülerinin, Gılgamış Destanı’nda geçen bitkiyi günümüzde de aynı mantık çerçevesinde bilmeden binlerce yıldır kullandıklarını da tespit ettiğini söyledi.
DESTANIN PARAPSİKOLOJİK BİR YÖNÜ DE VAR
Gazeteci Kalkan, bu arada “Gılgamış Destanı”nın da uzun yaşamın sırrını ve ölümsüzlüğü arayan Kral Gılgamış’ın ruhani bir elçi olabileceğini de iddia etti. Gazeteci Kalkan, destandaki satırlar arasından çıkardığı Gılgamış’ın işaret ettiği doğal yapının bir çok tarihi krallıklar ve imparatorluklar tarafından da sihirli ve kutsal kabul edilen bu bitkinin, adını şimdilik açıklamak istemediğini belirterek ilerleyen günlerde bu tezini yapacağı bir basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.
DESTANDA BAHSEDİLEN ÖLÜMSÜZLÜK ALGILANAN ÖLÜMSÜZLÜK DEĞİL
Gizemlerle dolu destanda ölümsüzlüğü arayan Gılgamış’ın ölümsüzlükten kastının, “Zamansız ölüme çare” olduğunu, gerçekte kimsenin ölümsüz olamayacağını anlatıldığını savunan Kalkan, bunun önemli bir felsefi detay olduğunu vurguladı. Yine, Gazeteci Kalkan, zamansız şekilde ölümcül bir hastalığı atlatan kişinin, ölümsüzlük olgusunu kazandığını bu olgunun ise insana sunulan anatomik dış destek ve takviyelerin adına ise ölümsüzlük iksiri olarak anlatılmaya çalışıldığını ifade etti.
BU TEZ CİDDİYE ALINMALI
Yaptığı çalışmaya felsefi bir perspektifte baktığını vurgulayan Gazeteci Kalkan, ortaya koyduğu çalışmanın verilerinden hiçbir beklenti olmaksızın resmi bilim çevreleri ile paylaşabileceğini de sözlerine ekledi. Kalkan tüm dünyanın üzerinde çalıştığı ancak bir sonuca ve olguya varamadığı bu destanda geçen, doğal yapının uzantısının sadece Antalya Toros Dağları’nda kaldığını belirterek, bu çalışmanın ve tezin üniversiteler düzeyinde bilimsel destek bulması halinde Antalya’nın kazanacağını da sözlerine ekledi