?Antalya merkezli bir çikolata markası bünyesinde satışına başlanan çikolata pizzanın yapılışını, firmanın kurucusu Seda Sezer Şahin kendi mutfağında anlattı. Çikolata pizzanın ayrıntılarına değinen Şahin, pizza hamurunun pişme ısısı, üzerine dökülen çikolatanın kıvamı ve akışkanlığının önemine değindi. Önceden elle açılmış pizza hamurunu fırında belirli bir ısıda pişirdiklerini anlatan Şahin, hamurun pişmesinin ardından çikolata dökme işleminin yapıldığını vurguladı. Bu işlem sırasında çikolatanın kıvamının önemine dikkat çeken Şahin, "Mutlaka yüzde 65 kakao kıvamında eritilmiş Belçika çikolatası olmalı. Akışkanlığı çok önemli. Mevsim meyveleriyle zenginleştirip, kırık çikolata ve fındık parçalarıyla da sunuma renk katıyoruz. Yanında bir fincan kahve ile çikolata pizzanın tadına bakanlar bu lezzete bayılıyor" dedi.
Çikolata pizzanın oldukça beğenildiğini sözlerine ekleyen Şahin, "Pizzamız, Türkiye'deki tüm franchise mağazalarımızın menümüzde yerini aldı" dedi.
İbrahim LALELİ/ ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |