Robodost’lar, çocuklar ve gençlerle iletişim kurarak çevik kuvvet imajının doğru anlaşılması ve yenilenmesini hedefliyor.
Çevik Kuvvet Şube Müdürü Fahri Yıldız, Şube Müdürlüğü binasında düzenlenen tanıtım toplantısında projeyi anlattı. İlk etapta Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerindeki 11 ilköğretim ve ortaöğretim okulunun pilot okul olarak seçildiğini ifade eden Yıldız, veliler ile birlikte ilk etapta 10 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini ve proje sonunda çevik kuvvet polisinin bir şiddet unsuru olarak değil, bir güven olgusu olarak algılanmasını planladıklarını söyledi.
Çevik Kuvvet faaliyetlerinin çoğunun kamuoyunun gözleri önünde gerçekleşmesi sebebiyle ortaya çıkan sonuçların toplumun büyük bir kesimi üzerinde etki yaptığını belirten Yıldız, "Bu durumda, ne şekilde hareket edersek edelim, toplumun belirli kesimleri tarafından eleştirilmemiz kaçınılmaz olmaktadır. Yapılan eleştirilerin bazıları haklılık payı taşırken, bazıları yanlış anlama, iletişim noksanlıkları veya bilgi yetersizliğinden kaynaklı haksız eleştiriler olabilmektedir" dedi.
Geçmişten günümüze kadar gelen, olumsuz bazı sonuçlar doğurabilen Çevik Kuvvet imajıyla ilgili önyargıların yıkılması gerektiğini belirten Yıldız, "Çevik Kuvvet faaliyet ve hizmetlerinin etkin olarak gerçekleştirebilmesi için kamuoyunun desteğine ihtiyaç duyulduğu gerçeğinden hareketle, İmaj Yönetiminin doğru ve sağlıklı yürütülmesi gerekmektedir. Bu nedenle Kamuoyuna Çevik Kuvvetin doğru ve kaliteli hizmetlerini sağlıklı bir şekilde anlatarak, 'Olumlu İmaj Algısı Oluşturmak Ve Geliştirmek', projenin genel hedefini oluşturmaktadır" dedi