Antalya'da kadın seramik sanatçılarından sergi
Antalya'da kadın seramik sanatçılarından sergi
Antalya'da TYSD'den sevindiren yardım
Antalya'da TYSD'den sevindiren yardım
Rektör Özkan'dan duygusal konuşma
Rektör Özkan'dan duygusal konuşma
Başkan Uysal çalışanlarla bayramlaştı
Başkan Uysal çalışanlarla bayramlaştı
17 Ekim 2022 Pazartesi - 10:12

Çandır: Tarımda yeşil dönüşümü hayata geçirmeliyiz

ANTALYA Ticaret Borsası, Antalya Tarım Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, tarımda rekabeti yakalamak için yeşil dönüşümün gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Çandır, dönüşümde Avrupa Birliği fonlarının değerlendirilmesi ve devlet desteğinin etkin şekilde sağlanması gerektiğini kaydetti.

Çandır: Tarımda yeşil dönüşümü hayata geçirmeliyiz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TEBD Yeşil Mutabakat Çalışmaları–Türk Tarım Sektörü Çalıştayı, Antalya Ticaret Borsası ev sahipliğinde Borsa üyelerinin katılımıyla çevrimiçi yapıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) ortaklığında yürütülen Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu (TEBD) Projesi kapsamında düzenlenen çalıştayda konuşan ATB, ATAK Başkanı Ali Çandır, Borsa’nın sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

YEŞİL MUTABAKATI BAŞARI HİKAYESİNE DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ

Borsa olarak Türkiye’de ilk kez tarımda karbon ayak izini hesaplamayla ilgili yazılım geliştirdiklerini ve kurumsal web sitesinden herkesin hizmetine sunduklarını anımsatan Çandır, tarımda marka olan Antalya’nın karbon ayak izi ve sürdürülebilirlik konusunda öncü olması gerektiğini vurguladı. Çandır, AB’nin uygulayacağı karbon vergisiyle ilgili tarım sektörünün büyük yükümlülük altına gireceğine dikkat çekerken, “Ancak, doğru işi doğru zamanda yaparsak yeşil mutabakatı başarı hikayesine dönüştürebiliriz" dedi.

Ali Çandır, 2050 yılına kadar AB’nin sıfır karbon hedefi olduğunu belirtirken, “Önümüzdeki dönemde AB’nin hedefleri bizim de hedeflerimiz olmalı. Çünkü sürdürülebilirlik için bizim bugünü değil yarını da düşünen bir çaba içerisinde olmamız gerekiyor. Ancak yeşil dönüşüm yükünün altında özel sektörün tek başına kalkma şansı yok. Devletimizin destekleri, AB‘nin fon desteği bu anlamda çok önemli" diye konuştu.

AB EN BÜYÜK İHRACAT PARTNERİMİZ

Redis Innovation Kurucu Ortağı Selin Arslanhan, yaptığı sunumda başta yaş meyve sebze ve çiçek sektörü olmak üzere yeşil mutabakatın tarımı nasıl etkileyeceğini anlattı. Arslanhan, Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin en büyük ihracat partneri olduğunu belirtirken, AB’nin ticaretteki yerinin çok önemli olduğunu ve bunun devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı. Arslanhan, bu çerçevede yeşil mutabakatta uyumun önemine dikkat çekti.

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Proje Direktörü Oya Ersöz, yeşil dönüşümün tarımsal üretim ve ticaret için fırsat olabileceğini söylerken, mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Ersöz, yeşil mutabakata uyumla ticarette rekabet gücünün artırılabileceğini belirtirken, sürdürülebilirlik için yeşil mutabakatta somut adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Redis Innovation Kidemli Danışmanı Sibel Güven, tarımda yeşil dönüşümün uygulamaya geçirilmesi gerektiğini belirtirken, tarımla ilgilen katılımcıların uyum için neler yaptığını sordu. Toplantıya katılan üyeler, yeşim dönüşümle ilgili uygulama ve deneyimlerini paylaşırken, dönüşümle ilgili sorular yöneltti.

ANTALYA TICARET BORSASI, ANTALYA TARIM KONSEYI YONETIM KURULU BASKANI ALI CANDIR, TARIMDA REKABETI YAKALAMAK ICIN YESIL DONUSUMUN GERCEKLESTIRILMESI GEREKTIGINI SOYLEDI(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Başkan Geçilmez güven tazeledi
 
'Yalıçapkını'nı fotoğraflamak için 7 ay bekledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Geçilmez güven tazeledi
ANTALYA Barosu Genel Kurul seçimini, kesin olmayan sonuçlara göre 1894 ...
Kaleiçi'nde sanat rüzgarı
ANTALYA'da bu yıl 7'ncisi gerçekleşen 'Kaleiçi Old Town Festivali'nde ...
Kaş'ta denizde erkek cesedi bulundu
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde, denizde erkek cesedi bulundu. Ceset, Sahil ...
 
Antalya’da aranan 115 kişi yakalandı
ANTALYA’da İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda 115 aranan ...
Antalya'da 19 ilçede aynı anda kumar operasyonu
ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri il merkezi ve 19 ilçede eş zamanlı ...
Antalya'da kiracısı ile ortak kullandığı dükkanda ölü bulundu
ANTALYA'nın Muratpaşa ilçesinde epilepsi hastası Önder Akyüz (54), kiracısı ...
 
Konyaaltı Beach Park'ta korkutan yangın
ANTALYA Konyaaltı Sahili Beach Park içerisinde yer alan bir restoranın ...
İş ararken şampiyon oldu
Antalya'da 134 santimetre boyundaki Reyhan Polat (29), iş görüşmesinde ...
Serik'te inşaattan düşen usta yaşamını yitirdi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde çalıştığı inşaattan düşen inşaat ustası Adnan ...
 
Dursun Gündoğdu
Ayar, öyle değil, böyle olur
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Türkiye'ye sahip çıkın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bir Leyleğin verdiği mutluluk…
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ay, matkapla delinecek
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayında oldukça aktif süreçlerden geçiyorsunuz, çünkü Venüs gezegeni 2 Mart itibarıyla sizin burcunuzda gerilemeye ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva