EKDAĞ Boğaçayı Atölyeleri bir fabrika gibi çalışıyor. Belediyenin ihtiyaçlarını daha az maliyetle üretmek amacıyla yola çıkan Büyükşehir Belediyesi bu görevi iştiraki olan EKDAĞ’a verdi. Yıldıray Sapan’ın Genel Müdürlüğü’nü yaptığı şirket kısa sürede atölyeleri faaliyete geçirerek üretime başladı.
BELEDİYE BÜTÇESİNE KATKI
EKDAĞ yeni atölyeler kurarken, bazı atölyelere de yeni üniteler eklenerek çalışma alanı genişletildi. Bunlardan biri de 'çit üretim ünitesi'…Önceki dönemlerde 370 lira ödenerek satın alınan çitler, artık 120 lira maliyetle Boğaçayı Atölyeleri'nde üretiliyor. Büyükşehir Belediyesi için gerekli tüm çitleri üretmeye başlayan atölye, 3 aydır belediye bütçesine de önemli bir katkı sağlıyor.
Başka firmalara ihale edilmek suretiyle yapılan tüm işleri artık atölyelerde yaptıklarını ifade eden EKDAĞ Genel Müdürü Yıldıray Sapan, üreten belediye olma fikri ile hareket ettiklerini, maliyetlerde yüzde 60 oranında tasarruf sağlayarak, belediye bütçesine katkı sağladıklarını açıkladı.
Sapan'ın verdiği bilgiye göre, çitlerin yanı sıra tüm kent mobilyalarını da yapmaya başlayan atölyede drenaj kapakları, rögar kapakları, aydınlatma direkleri ve alt yapı çalışmaları için gerekli olan tüm teknik malzemeler üretiliyor. Antalya dışında komşu illerden de sipariş almaya başlayan atölyede diğer kentlerin alt yapı malzemelerini de üretip, belediye bütçesine tasarrufun yanı sıra kar sağlamak hedefleniyor.
DİJİTAL BASKI DA YAPILIYOR
Belediyenin en önemli gider kalemlerinden biri olan dijital baskı işini de kendi bünyesinde yapmaya başlayan EKDAĞ Boğaçay Atölyesi'nde, 'Dijital Baskı Ünitesi? De hizmet vermeye başladı. Kurulan atölyede belediyenin tüm birimlerinin tanıtım ve benzeri tüm malzemeleri ucuz maliyetle basılıyor.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’da zaman zaman bu atölyelere giderek incelemelerde bulunuyor. Akaydın’ın Genel Sekreter Mehmet Aktekin ile ziyaret ettiği demir döküm üretim atölyesi ve belediye serası da bunların arasında…
Akaydın, belediyenin ve özel sektörün bir çok ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede üretim yapılan tesislere sahip olduklarını belirtiyor. Muhtar evlerini bu tesislerde ürettiklerini söyleyen Akaydın’ın verdiği bilgiye göre
bu evlerde güneş enerjisi sistemi ve parmak izi okuma sistemi yer alıyor. Bu atölyeler ayrıca istihdama büyük katkı sağlıyor.
EKDAĞ Genel Müdürü Yıldıray Sapan ise üretim yapılan demir döküm tesislerinin kamu ve özel sektörden gelen taleplere cevap verdiğini belirterek, yakın zamanda kaldırım, bordür ve parke taşı üretecek yeni tesisleri bünyelerine katacaklarını bildirdi.