MAKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Şevkiye Kazan Nas'ın kaleme aldığı kitapta, Ramazan Ayı, kurban ve adak, kandil, Muharrem Ayı, mevlid, hatim duası, yağmur duası sırasında hazırlanan yemekler yer alıyor.
Yemek tariflerinin yanı sıra doğum ve çocukluk çağı, adet ve inançlar, evlilik törenleri, ölüm, kutlama, uğurlama, karşılama gibi törenler ve bu törenlerde hazırlanan yemekler hakkında da bilgiler, tarifler yer alıyor. Kitapta, Burdur mutfak kültürüyle ilgili atasözü ve deyimler de kitapça sıkça kullanılıyor.
Burdur'un gelenek-göreneklerini koruyan ve günümüze getiren illerden birisi olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, "Belediye Kültür Yayınları arasında çıkan 'Burdur Yemekleri ve Kültürü' kitabı, Burdur yemeklerini ve mutfak kültürünü yeni kuşaklara taşımada önemli rol oynayacak. Gelecek nesilleri bu kitaptan yararlanarak yöremize ait yemekleri yapacak, öğrenecek" dedi.
Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)