Burdur 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı devam eden İş Geliştirme Merkezi'ni gezen AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, yapılan çalışmalarla ilgili olarak 2'nci Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Bülent Arslanboğa'dan bilgi aldı. Burdur 1'inci ve 2'nci organize sanayi bölgeleriyle Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nin ortak atık su arıtma tesisi yapım işinin ihale aşamasına geldiğini belirten Özçelik, "Burdur ve Isparta illeri olarak çok güzel bir karar alındı. İlk defa ortak atıksu arıtma tesisiyle alakalı çalışmalarda zor da olsa büyük bir yol kat edildi. Yer seçimi olsun, imar planı olsun, kamulaştırma çalışmaları olsun bunların hepsi tamamlandı. Şimdi ise proje aşaması sonrası ihaleye çıkılacak noktaya geldi. Bu da ilimiz için çok önemli, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi, Burdur 1'inci ve 2'nci Organize Sanayi Bölgesi için çok önemli" dedi.
Yapılacak ortak arıtma tesisinin Burdur Gölü için de önemli olduğunu anlatan Özçelik, "Esasen Burdur Gölü için de çok önemli. Burdur Gölü'nü besleyen havzanın bir kolunun da bu bölgeden besleniyor olmasından dolayı bunun mutlaka gerçekleşmesi gerekiyordu. Ortak belirlenen yaklaşık 86 dönüm bir arazi üzerinde yapılacak. Burdur'un ileri atıksu arıtmasından, Isparta'nın atıksu arıtmasından da ve buranın ortak atıksu arıtma tesisinden çıkacak suların Burdur Gölü'ne gelmesi konusunda çabamız var. Zaten gelirken geldiği havzanın da sulanmasını sağlayacak. Zaten havzayı sularsan da Burdur Gölü'ne faydası olacak. Direkt göle bırakırsan da Burdur Gölü'ne faydası olacak. Yani buradaki o kararı o dönemde yapılacak tarımsal üretimde çok elzem olduğu takdirde bunlar çok rahat bir şekilde kullanılabilecek" diye konuştu.
'ARITILACAK SU GÖL HAVZASINA VERİLECEK'
Ortak atık su arıtma tesisinin Isparta sınırları içerisinde Gölbaşı köyü yakınlarında bir araziye yapılacağını kaydeden Burdur 2'nci Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Bülent Arslanboğa da şöyle konuştu:
"Kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Yaklaşık 86 dönüm bir arazi üzerinde ortak su arıtma tesisi yapılacak. Tesis 2 etap halinde yapılacak. Arıtılacak su göl havzasına verilecek. Yaklaşık 10 bin metreküp atık su göl havzasına verilecek. Yapılması planlanan atık su arıtma tesisi son teknolojiyle yapılması planlanıyor. Her 3 sanayiden gelecek debi orada toplanacak. Atık su çıkış debisi de DSİ'nin belirlediği bir deşarj kriteri var. Bu kritere uygun olacak ama planlanan göl sahasına deşarj edilmesi."
Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |