Park, kavşak ve refüjlere ekilen bütün bitkilerin belediyeye ait serada üretildiğini anlatan Başkan Akkaya, aynı zamanda park ve kent ormanlarında kullanılan oturma grupları ile piknik masalarının da Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyelerinde üretildiğini belirtti.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün 3 memur ve 25 işçiyle faaliyetlerini sürdürdüğüne değinen Başkan Akkaya marangoz atölyesinde parklar için pergole, oyun evi, piknik masası, oturma grupları, çöp kovası ve ahşap saksı yapıldığını söyledi. Belediyenin diğer birimlerinin ihtiyacı olan ofis dolabı ve benzer ihtiyaçlarının da yine bu atölyede üretildiğine işaret eden Başkan Akkaya, kaynak atölyesinde ise demir aksamların yapıldığına işaret etti.
Yine rögar kapağı imalatı, tel kafes, boyama işleri, basket potası imalatı, oyun gruplarının imalatı, özürlülerin kullanımı için yürüyüş rampalarının metal aksamlarının da belediyenin kendi imkanlarıyla yaptığına vurgu yapan Başkan Akkaya, "Parklardaki kaynak işleri, metal aksamların tamir ve bakımı, periyodik kontrolleri yine kendi personelimiz tarafından yapılıyor. Dışarıdan alım yapmayarak tasarruf yapıyoruz" dedi.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü Serası'nda 2012 yılında 379 bin 100 adet hercai menekşe, aslanağzı, petunya, kadife, ateş çiçeği, süs lahanası, lale soğanı, sardunya, kasımpatı, pervane çiçeği gibi mevsimlik çiçek yetiştirildiğini anlatan Akkaya, 17 bin 55 adet gül, fıstık çamı, Lübnan sediri, hanımeli, ateş dikeni, boylu ve bodur kadıntuzluğu, kaya sarmaşığı, lavanta, akasya, taflan, mandevilla, meleklerin borusu, Kaliforniya güneşi, zakkum gibi süs bitkisi ve ağaç üretimi yapıldığını kaydetti.
Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)