Aliseydi KARAGÖZ yazdı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahil toplam 7 CHP’li milletvekilinin oylamaya katılmadığını doğrulayan Budak, şunları söyledi " Dün bu arkadaşlarımızın hastaları vardı. Rahatsızlıkları vardı. Konuşarak gittiler. O oylama çok önemli bir oylama değil. Konuşarak izinli olarak ayrıldılar. 50 oylama daha var bundan sonra. Asıl maddelerdeki oylamalar çok önemli. Bugün maddeler üzerindeki konu konuşulmaya başlandı. Tüm maddelerde başlıyor oylama. Bundan sonraki oylamalarda herhangi bir fire olması mümkün değil. Tabi ölüm ve ağır hastalık dışında.”
Budak, ‘Peki Mustafa Akaydın’ın Antalya milletvekili olarak oylamaya katılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorumuza ise "Onu kendine sorun" cevabını verdi.
KILIÇDAROĞLU O GÜN NE YAPTI ?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oylamanın yapıldığı gün TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret etmişti.
Güven Hastanesi’ne giden Kılıçdaroğlu, burada yaklaşık 20 dakika kalmış ve doktorlardan Kahraman'ın sağlık durumu hakkında bilgi almıştı.
Kılıçdaroğlu, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise şunları söylemişti:
"Hekimlerden bilgi aldık, şu anda kendisi yoğun bakımda ama 'hayati tehlikesinin olmadığı' ifade edildi. İnşallah kısa sürede sağlığına kavuşur, gelir parlamentoyu yönetir. Kendisinin esprilerine parlamentonun ihtiyacı var."
ATATÜRK İÇİN NELER DEMİŞTİ?
Kılıçdaroğlu’nun ‘Esprili’ dediği İsmail Kahraman, Atatürk dönemi için ‘Zaman kaybı’ demişti.
Yeni Anayasa’da ‘laiklik’ olmaması gerektiğini de söyleyen Kahraman şöyle konuşmuştu:
"Ama Anayasa inanca göre tasnif edildiğinde, bu 82 Anayasası da, 61 Anayasası da dindar anayasalardır. Neden? Resmi tatiller, Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı'dır. Din dersleri mecburidir ve inanca dayalı bir yapısı vardır. Yani seküler değildir, dindar anayasadır. Laiklik tarifi de ona göre olmalıdır. Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır."
'Yeni ve dindar bir anayasa olmalı'
Dünyada üç anayasada laiklik ilkesine yer verildiğini söyleyen TBMM Başkanı; bu ülkelerin Fransa, İrlanda ve Türkiye olduğunu belirtmişti.
Türkiye'de laikliği isteyenin istediği gibi yorumladığını vurgulayan Kahraman, "Böyle bir şey olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım...Yeni ve dindar bir anayasa olmalı" demişti.
Kılıçdaroğlu'ndan tepki gelmişti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konferanstaki konuşması sonrası TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a tepki göstermiş, Twitter sayfasında, "Laiklik her şeyden önce bir toplumsal barış ilkesidir. Toplumsal barışımıza çoktandır kastedenlerin bu ilkeyi yok saymasına şaşırmamalıyız!" diye yazıp şunları eklemişti: