'Akdeniz, kana en çok ihtiyaç duyulan bölge'
'Akdeniz, kana en çok ihtiyaç duyulan bölge'
Antalya'da baykuşun hissiz bacağına fizik tedavi
Antalya'da baykuşun hissiz bacağına fizik tedavi
Barışın anahtarı: Kültürel miras
Barışın anahtarı: Kültürel miras
'Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı hayatını kaybetti!
'Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı hayatını kaybetti!
24 Ekim 2022 Pazartesi - 09:45

Berna, Erkan çiftinin evlat hasreti 22 yıl sonra son buldu

Kırklareli’de yaşayan Berna-Erkan Hari çifti 2000 yılında evlendi. Geçen 22 yılda en büyük hayalleri evlat sahibi olmaktı ancak 3 kez uygulanan tüp bebek tedavisi olumsuz sonuçlandı.

Berna, Erkan çiftinin evlat hasreti 22 yıl sonra son buldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Son olarak Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Reşit Asoğlu’nun kapısını çalan çift, kişiye özel planlanan tüp bebek tedavisiyle 22 yıl sonra Yusuf ismini verdiklerini bebeklerini kucaklarına aldı. Hamile olduğunu öğrendiğinde sevinç çığlıkları attığını söyleyen anne Berna Hari, “Bebeğimize kavuşmak mucize kelimesinin tam karşılığı. Dondurulmuş bir embriyomuz daha var. İlerleyen zamanda oğlumuza kardeş düşünüyoruz. Doktorumuzla tanıştığımız gün kaderimizin değiştiği gün oldu. Dilerim ki bebek özlemi çeken kimsenin kucağı boş kalmasın” dedi.

22 yıl önce evlenen Berna-Erkan Hari çifti yıllarca bebek hasreti çekti. Bu süre zarfında Berna Hari’ye (41) çatlatma iğnesi verildi ve 6 aylık ilaç tedavisi uygulandı. Bekledikleri habere ulaşamayınca Erkan Hari de (44) doktora gitti ve varikosel operasyonu geçirdi. Operasyon sonrası bebek sahibi olabileceğini düşünen çiftin hayalleri yine yarım kaldı. Tüp bebek tedavisi kararı alan çift Edirne’de arka arkaya üç kez tüp bebek tedavisi görse de sonuç hep negatifti.

KİŞİYE ÖZEL TEDAVİ PROGRAMI OLUŞTURULDU

Mücadeleyi hiç bırakmayan çift, son olarak İstanbul’a gelerek Bahçeci Tüp Bebek Merkezi’nden Doç. Dr. Mehmet Reşit Asoğlu’na ulaştı. Tüm tahlil sonuçları değerlendirildi, detaylı muayene yapıldı ve kişiye özel tedavi programı oluşturuldu. Berna Hari’nin ilerleyen yaşına bağlı olarak sınırlı sayıda yumurtası vardı. Buna ek olarak rahim duvarında incelik tespit edildi. Oluşturulan tedaviyle 2 adet embriyo elde edildi. Transfer öncesi rahim kaynaklı problem histeroskopi operasyonuyla giderildi. Transfer aşamasına gelene kadar risk oluşturabilecek tüm faktörler ortadan kaldırıldı. Uygun gün ve zamanlamayla embriyolardan biri transfer edildi.

“UMUDUMU HİÇ KAYBETMEDİM”

Tam 22 yıldır beklediği bu mutlu haberi alan çift gözyaşlarını tutamadı. Geçtiğimiz temmuz ayında oğlu Yusuf’a kavuşan anne Hari, “Yusuf’u kucağıma aldığımdaki mutluluğu ifade edebilecek bir kelime yok. 22 yıl dile kolay, çevremizdeki çocukları görünce çok özeniyordum ama hiçbir zaman isyan etmedim. Hep olumlu düşündüm, umudumu hiç kaybetmedim. Hamilelik sürecim de çok rahat geçti, 32’nci haftaya kadar çalıştım. Sonunda sağlıkla yavruma kavuştum. Anne olmak muhteşem bir duyguymuş. Dondurulmuş bir embriyomuz var. İlerleyen zamanda oğlumuza kardeş düşünüyoruz” diye konuştu.

SINIRLI SAYIDA YUMURTA REZERVİYLE BİRLİKTE RAHİM DUVARINDA İNCELİK TESPİT EDİLDİ

Doç. Dr. Mehmet Reşit Asoğlu uyguladığı tedavinin detaylarına yönelik şunları söyledi:

“Çiftimiz bize başvurduğunda Berna Hanımın yumurta rezervi düşüktü ve yumurtalarında erken çatlama problemi vardı. Bu sebeple tüp bebek tedavisi sırasında ilaçların dozları ve süresi hassas bir şekilde ayarlanmalıydı. Kişiye özel tedavi ile başarıya odaklı bir tedavi planı yapıldı. Toplanan yumurtalardan çok iyi kalitede beşinci gün embriyoları elde edildi ancak bir sorunumuz daha vardı. Hastamızın rahim duvarı kalınlaşmıyordu. Histeroskopi ile gereken kontroller ve tedavi yapıldı. Rahim duvarı kalınlığı belli bir seviyeye ulaşınca embriyo transferi planlandı. Hastamızın yaşı iki embriyonun aynı anda transferine uygun olsa da tek embriyo transferi yapılması daha uygun görüldü çünkü amaç sadece gebelik elde etmek değildi; amaç gebeliğin devamında sağlıklı bir bebeğin doğmasıydı. Berna Hanım Yusuf’u dünyaya getirdi. Dondurulan embriyo ile Yusuf’un kardeşi güvenli bir şekilde saklandı, şimdi ikinci mucize için hazırlıkları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

RAHİM DUVARI İNCELİĞİ HAMİLELİĞE ENGEL OLUR MU?

Rahim inceliğinin tüp bebek tedavisinin başarısını doğrudan etkilediğini aktaran  Doç. Dr. Asoğlu, “Rahim duvarı inceliği, embriyonun rahim içine tutunamamasına dolayısıyla kişinin gebeliğini sürdürme konusunda problem yaşamasına yol açabilir. Tüp tedavisinde embriyonun sağlıklı şekilde yerleşmesi için rahim duvarının en az 7 mm ve en fazla 14 mm kalınlığında olması gerekir. 6 mm ve altında rahim inceliği olan kişilere yapılan embriyo transferi sonrasında embriyonun rahme yerleşmesi pek mümkün değildir. Rahim duvarı inceliği tedavisi pek çok farklı yöntemle yapılabilse de öncelikle problemin neden kaynaklandığının belirlenmesi gerekir. Buna bağlı olarak başarılı sonuca ulaşmak ve sağlıklı gebelik sağlayabilmek için öncelikle rahim kaynaklı problem çözüme kavuşturulup ardından embriyo transferi yapılmalıdır” dedi.

KIRKLARELI’DE YASAYAN BERNA-ERKAN HARI CIFTI 2000 YILINDA EVLENDI. GECEN 22 YILDA EN BUYUK HAYALLERI EVLAT SAHIBI OLMAKTI ANCAK 3 KEZ UYGULANAN TUP BEBEK TEDAVISI OLUMSUZ SONUCLANDI. SON OLARAK KADIN HASTALIKLARI VE TUP BEBEK UZMANI DOC. DR. MEHMET RESIT ASOGLU’NUN KAPISINI CALAN CIFT, KISIYE OZEL PLANLANAN TUP BEBEK TEDAVISIYLE 22 YIL SONRA YUSUF ISMINI VERDIKLERINI BEBEKLERINI KUCAKLARINA ALDI(ISTANBUL-DHA).

HAMILE OLDUGUNU OGRENDIGINDE SEVINC CIGLIKLARI ATTIGINI SOYLEYEN ANNE BERNA HARI, “BEBEGIMIZE KAVUSMAK MUCIZE KELIMESININ TAM KARSILIGI. DONDURULMUS BIR EMBRIYOMUZ DAHA VAR. ILERLEYEN ZAMANDA OGLUMUZA KARDES DUSUNUYORUZ. DOKTORUMUZLA TANISTIGIMIZ GUN KADERIMIZIN DEGISTIGI GUN OLDU. DILERIM KI BEBEK OZLEMI CEKEN KIMSENIN KUCAGI BOS KALMASIN” DEDI(ISTANBUL-DHA).

ERKAN HARI(ISTANBUL-DHA).

KIRKLARELI’DE YASAYAN BERNA-ERKAN HARI CIFTI 2000 YILINDA EVLENDI. GECEN 22 YILDA EN BUYUK HAYALLERI EVLAT SAHIBI OLMAKTI ANCAK 3 KEZ UYGULANAN TUP BEBEK TEDAVISI OLUMSUZ SONUCLANDI. SON OLARAK KADIN HASTALIKLARI VE TUP BEBEK UZMANI DOC. DR. MEHMET RESIT ASOGLU’NUN KAPISINI CALAN CIFT, KISIYE OZEL PLANLANAN TUP BEBEK TEDAVISIYLE 22 YIL SONRA YUSUF ISMINI VERDIKLERINI BEBEKLERINI KUCAKLARINA ALDI(ISTANBUL-DHA).

DOC. DR. MEHMET RESIT ASOGLU(ISTANBUL-DHA).

İSTANBUL, (DHA)

 
Yeni kanun teklifi otomotiv sektörünü endişeye soktu!
 
1 milyon liralık takı dolandırıcılığı iddiası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni kanun teklifi otomotiv sektörünü endişeye soktu!
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın TBMM’ye sunduğu, torba yasada yer alan ...
En zeki öğrenciler çareyi yurt dışında arıyor
Türk ve yabancı liselerin mezunları yaşanan vize sorununa karşın yurt ...
Sosyal Medya Fenomeni Batuhan Şahin'in Influencer Sektörüne Girişi
Sosyal medya fenomeni Batuhan Şahin, pandemi ile birlikte dönemin en popüler ...
 
Üniversite binasındaki hasar drone ile görüntülendi
KÜÇÜKÇEKMECE'de Arel Üniversitesi binasında çökme sonrası hasar gündüz drone ile görüntülendi.
Evini basan alacaklısı tabancayla yaraladı
BURSA’da, borç olarak verdiği parayı istemek için Mehmet T.’nin evine ...
Cumhuriyet ve kültür
Turgut Güngör
 
Satırlı ve kılıçlı avukat paniği
BAKIRKÖY'de Avukat Levent D., bir elinde kılıç diğer elinde satırla önce ...
Ankara'da otomobil çarpan doçent, hayatını kaybetti
ANKARA'da, Eskişehir yolu üzerinde taksi bekleyen Doç. Dr. Yaşar Subutay ...
Antalya'nın başkanları 'Bizim Başkanlar Çalıştayı'nda...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sivas'ta düzenlenen CHP Belediye ...
 
Dursun Gündoğdu
Bu CHP, onları vekil bile yapar
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Türkiye'yi zorlamayın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Katliam yasasını geri çekin
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile sizin için bir çağ kapanıp bir çağ başlıyor. Hayatınızın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva