İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
Demet Akalın ve Müge Anlı arasında 'Narin' krizi
Demet Akalın ve Müge Anlı arasında 'Narin' krizi
Şehit astsubay 20 gün önce sözlenmiş
Şehit astsubay 20 gün önce sözlenmiş
2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
10 Aralık 2011 Cumartesi - 23:34

Baykal, Tayfur Süner'in yeğeninin düğününe katıldı

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, 23'ncü Dönem Antalya Milletvekili Tayfur Süner'in yeğeninin nikah töreninde nikah şahitliği yaptı. Tören öncesi AK Parti'ye ateş püsküren Baykal, İzmir'e çifte standart uygulandığını öne sürdü.

Baykal, Tayfur Süner in yeğeninin düğününe katıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Baykal, "Ortadaki çifte standartlı uygulamalar bizi tam bir güven ve rahatlık içerisinde bu olayları soğukkanlı bir şekilde izleme imkanından mahrum bırakıyor. İzmir ile özel olarak ilgilenildiği anlayışı bütün Türkiye'ye hakimdir. İzmir'de yaşanan olayların İzmir'de yargı kadrosunda yaşanan son dönemdeki değişimlerin, hepsi bir arada düşünüldüğü zaman İzmir ile diğer belediyelerdeki uygulamalar arasındaki çelişki, farklılık göz önünde bulundurulduğunda, gerçekten bunu anlayışla karşılamak çok güç oluyor. İnsanın aklına acaba İzmir'le belediye üzerinden bir başka hesaplaşma mı yaşanıyor sorusu geliyor. Ya da başka belediyelere yönelik yapılan iddiaların cevabı olarak bir siyasi tepki olarak İzmir'e mi yapılanlar reva görülüyor? soruları maalesef akla geliyor. Bunun bir hukukçu olarak hukuka saygısı olan bir vatandaş olarak, böyle soruları sormak zorunda kaldığımız için büyük üzüntü içerisindeyim. Bu Türkiye'ye yakışmıyor. Malzemenin böyle olmadığını söylemek ne yazık ki mümkün değil. Türkiye'de yargı geçen yıl yaşanan referandum sonrasında çok köklü bir değişime maruz bırakılmıştır. Bu açık bir gerçektir. O telaşın o gürültü patırtını, o referandum geriliminin niye yaşandığını şimdi bu olaylara bakarak daha iyi anlamak mümkündür" dedi.

"BELEDİYELERE ÇİRKİN SALDIRI"

Anayasa referandumunda 26 madde değiştirilmesini eleştiren Baykal "24 tanesinde hiçbir problem yoktu. Hepimiz diyorduk ki getirin biz de kabul edelim referanduma gerek kalmasın. 'Hayır' dediler hepsi beraber. Yok kadınlara pozitif ayrımcılık yapılacak, 12 Eylül'le hesaplaşılacak, nerde kaldı bunlar. Hiçbirinin anlamı olmadığı görüldü. Ama iki önemli madde Türkiye'nin hukuk ve siyaset dünyasını temelden sarstı. Anayasa mahkemesinin ve HSYK'nın yapısı değişti. Yaşanan olayları bunlardan bağımsız izah etmek mümkün değildir. Türkiye'de terörle mücadele için geçmişte uygulanmış olan ve uygulandığı zaman da çok büyük tepkiler çekmiş olan özel yetkili mahkemeler şimdi belediye başkanlarını teslim almak için kullanılıyor anlayışı toplumda yaygın hale gelmiştir. Bunlar üzüntü verici olaylar. Olayın ayrıntılarını bilmiyorum, ama şu ana kadar ifade edilen gerçekler İzmir'de Belediye Başkanı'nın çok saygıdeğer olduğu, çıkar hesaplarının kesinlikle üzerinde olduğu, o işlere bulaşmadığı konusunda kimsenin bir kuşkusu yok. Böyle bir belediye başkanının başında bulunduğu belediyeye çok uzun bir süreden beri vergi denetim yalanlarıyla. Bütün yardımcı bürokratik personelle bir saldırının yapılmış olmasını iyi niyetle hukuka adaleti işletmek için gerçek gösterilen bir uygulama olarak kabul etmek mümkün gözükmez. Neden İzmir'e oluyor bu. Ortada bazı iddialar var. Bu iddialarla ilgili hiçbir soruşturma yapılmamış. Savcılar harekete geçmemiş. O hareketsizliği bununla mı telafi edecekler. Olay İzmir'i aşan bir olaydır" dedi.

"DENİZ FENERİNİ KAYIRIYORLAR"

Deniz Feneri olayında herkesin basit bir oyun ile aklandığını ifade eden Baykal, "Eminim her siyasetçi yargı dünyasına yönelik eleştiri yapmak zorunda kalınca derin bir üzüntü duyuyordur. Bunları söylerken o üzüntüyü bende hissediyorum. Bizim alıştığımız yargı ve adalet kavramı bu değil. Yaşadığımız gerçekleri görmezden gelmek mümkün değil. Nasıl olur da deniz feneri davasında yaşanan savcı operasyonlarını bu çerçevede hatırlamazsınız. Bunları yok saymak mümkün mü? Deniz feneri göz göre göre kanırta kanırta aklanacak, herkes tahliye edilecek. Yıllarca hizmet vermiş, toplumun saydığı sevdiği, ahlaklı belediye başkanları bir büyük kuşatmanın cenderesine oturtulacak. Ne olacak güvendiğimiz yargı, bunu yapıyor olacak. Yargıyla ilgili konuşurken içimiz kanıyor. CHP Genel başkanı bu olayları topluma anlatmakla yükümlü. Hepimizin görevi sorumluğu bu. Unutup her şeyi İzmir tartışması mı yapacağız. Arkasında ne var. Arkasında yargı krizi var. Bunun olmadığını söylemek mümkün mü. Türkiye'de yargının tarafsızlığından, bağımsızlığından söz etmek imkanı var mı? Allah aşkına. Yoksa ne oluyor o zaman. Niye yok onu söylemek lazım. Bunu söylemek yargıçlarımızı rencide ediyor olabilir. Rencide oluyorlarsa bunu saygıyla karşılarım, çok değer veririm. O duygu var ya o onları gereken zamanda gereken şekilde davranmaya yöneltmelidir. Türkiye'de pek çok namuslu, dürüst hakimin bulunduğu açık. Ama bizi ilgilendiren şimdi seçilmiş siyasi çekişme konusu olan belli davalardaki uygulamalar. O davalara yönlendirilen, atanan insanlar. Onlar tesadüfen mi iyi niyetle mi yapılıyor. Bunu kimse söyleyemez. Bu konuda kimseyi inandırmak da mümkün değil" dedi.

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sevigen, eski Milletvekillerinden Canan Arıtman, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı İzmir'de yanlız bırakmadı.

 
Müdürün liseli kızlarla ilgili inanılmaz sözleri
 
Zaman Gazetesi candaş medya mı oluyor?
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Olaganüstü Kurultay elzemdir 23 Aralık 2011 Cuma 10:44

Sayın İsa Gök,Osman Kaptan ve diğer arkadaşları bu dik-cesur duruşlarından dolayı tebrik ediyorum..Kim ne derse desin Osman Kaptan ,İsa Gök ve arkadaşları Parti Meclisinde onurlu bir duruş sergilemiştir,CHP Milletvekilliğinin ötesinde Mustafa Kemalin 6 ok ilkelerine sahip çıkan bir parti meclisi üyesi olarak diğer 14 arkadaşı ile birlikte ,İsa Gök le birlikte ve Açıklama yapan 12 Milletvekili ile birlikte Yeni CHP ye karşı dik duruş sergilemişlerdir,olayları doğru analiz etmişlerdir,6 ok ilkelerine sahip çıkmışlardır ve yeniden CHP için mücadeleyi başlatmışlardır.Kendisini ve diğerlerini gönülden kutluyorum.Bülent Kocabaş,Gazipaşa

Yorumu oyla      4      3  
15 Aralık 2011 Perşembe 20:07

memleketinde sizin gibi insanlar bitti. ama baykal bitmez. sizin 2 sene sonra sizin esamesiniz okunmayacak .,İNADINA.CUMHURİYET .İNADINA .DENİZ.BAYKALLLLLLLLLLLLL

Yorumu oyla      6      4  
chp analiz 12 Aralık 2011 Pazartesi 12:03

baykalı bırakın izmiri, antalyada (memleketınde) esemasi okunmaz artık! baykal 15 yıldır partimizi anti demokratık yonetmıştır

Yorumu oyla      6      8  
11 Aralık 2011 Pazar 21:36

Halk yorumu yapan arkadaş bencede genelin görüşünü paylaşmaış. Tebrikler

Yorumu oyla      6      3  
11 Aralık 2011 Pazar 14:47

sayın yorumcu halk derken kendi görüşünü belirtmiş.chp bin sayın baykala ihtiyacı olduğu bi dönemden geçiyoruz.lütfen duygusal davranmayın. tabi bu bence.

Yorumu oyla      5      6  
11 Aralık 2011 Pazar 13:56

Baykal Siyasi anlamda bitmiştir, bu neyin çabasıdır acaba, Yerinizde oturun değeriniz korunsun.

Yorumu oyla      8      5  
11 Aralık 2011 Pazar 01:12

Pankarta dikkat çekilmeye çalışılmış ama memleketin tamamı baykal yazısı ile donatılsa yinede sonuç hüsran olur.Halk Baykal'ı gönlünden çoktan sildi ve bitirdi.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den açıklama
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya'daki toplantıda, partili belediye ...
Evden çıktı ofise gitti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçirdiği ameliyatın ardından 11 günden ...
CHP'li başkanlar Erdoğan'a dava açacak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Emek, 'Kasırga Operasyonu' kapsamında ...
 
CHP'li Emek: Hitler dönemi gibiyiz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Emek, 'Ergenekon' ve 'Balyoz' davaları ...
DÖSİAD’ın konuğu oldu turizm sektöründen yakındı:
Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği(DÖSİAD) Perşembe kahvaltılarının ...
Özer Ülken nereye gitti?
Üç gündür cep telefonundan arıyoruz, kapalı. Şöyle bir araştırma yaptık, ...
 
1 milyon nasıl 10 milyon olur ?
Antalyalı usta gazeteci Ahmet Dökdök, bir paranın nasıl katlandığını, ...
Ölüm listesini imha ettik
Faili meçhullerin doruğa çıktığı dönemin İçişleri Bakanı Nahit Menteşe'den çarpıcı açıklama:
Gülen'den AKP krizi itirafı
ABD’de yaşayan Fethullah Gülen cemaatine ilginç mesajlar verdi: 'Yeni gömlek giyin.'
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da Tarzan Ağa'ya çok özel statü
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Alman modeli çöküyor mü?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ferit Demir gazeteciliği
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva