Doyran Göleti, su tutmaya başladı
Doyran Göleti, su tutmaya başladı
ANSİAD'da ödül gecesi
ANSİAD'da ödül gecesi
Motosikletle tehlikeyi hareketler
Motosikletle tehlikeyi hareketler
ADSO konserleri devam ediyor
ADSO konserleri devam ediyor
18 Aralık 2014 Perşembe - 11:32

Batı çevre yolu'na dava yolda

ANTALYA'da Batı Çevre Yolu'ndaki pürüzün giderilmesi amacıyla 1800 metrelik alan için kamulaştırma yerine 160 hektar tarım arazisini imara açan Büyükşehir Belediye Meclisi kararının iptali için dava açılıyor.

Batı çevre yolu na dava yolda
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da Konyaaltı Sahili'ni ağır tonajlı araçlardan kurtaracak olan ve 16 yıl önce planlanan 13.5 kilometrelik Batı Çevre Yolu'nun 1800 metrelik kısmında uzun yıllardır yaşanan kamulaştırma sorununa ilişkin Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin, 160 hektar birinci tarım arazisini imara açan kararı mahkemeye taşınıyor. Konyaaltı'nda 15 bin 500 yeni nüfus öngören ve 35 bin nar, portakal ve çeşitli narenciye türü ağaçların kesimine yol açacak 160 hektarlık birinci sınıf tarım arazisini imara açacak olan plan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Ak Parti, CHP ve MHP'li üyelerinin 62 'evet' oyuyla karara bağlandı. Karar itirazların değerlendirmesi için 1 aylık askıya çıkarıldı. İtiraz süresinin tamamlanmasına ise kısa süre kaldı.
 
 EŞGÜDÜM KURULU'NDAN DAVA KARARI
 
 21 meslek odasından oluşan Eşgüdüm Kurulu, 21 Kasım tarihli toplantısında, Belediye Meclisi'nin bölgeyi imara açacak kararının iptali için dava açılması yönünde karar aldı. Eşgüdüm Kurulu sözcüsü Abit Küçükarslan, Şehir Plancıları, Ziraat Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri, Mimarlar, Baro, Jeoloji Mühendisleri ve diğer ilgili meslek odaları adına itirazlar askıdan indirildiğinde imar planının iptali için dava açacaklarını söyledi.
 
 İMARA AÇILINCA CADDE OLUR
 
 Kurul sözcüsü Küçükarslan, dava gerekçelerini de şöyle sıraladı:
 
 "Batı Çevre Yolu dediğimiz yol bu şekilde açıldıktan sonra ikinci bir çevre yolu açacak yerimiz yok. Bu ne anlama gelir? Etrafını imara açarsak çevre yolu olmaz. Kentiçi bir cadde olur. Orası imara açıldığında aynen Yüzüncü Yıl Caddesi veya Hasan Subaşı Caddesi gibi bir cadde olur. Antalya gibi bir yerde zaten defalarca da bunu gördük. Orası bir rant alanına döner. İkincisi, Antalya'da imarlı alanların yani konut olan alanların şu an yüzde 30'a yakını dolu. Bu oran Muratpaşa'da belki yüzde 37-38'lere çıkıyor. Yani şu an Antalya'nın konut ihtiyacı yok. Konut ihtiyacı ya da imarlı alan ihtiyacı olmayan bir yere imarlı alan kazandırmak sadece buradan rant elde etmeye yönelik bir çalışmadır."
 
 ALTYAPI GİDERİ KAMULAŞTIRMANIN ÜZERİNDE OLUR
 
 Buranın kamulaştırılarak yapılması durumunda, harcanacak paranın yaklaşık 12 milyon TL olduğunu kaydeden Küçükarslan, "Bu 12 milyon TL'nin merkezi hükümetçe ödenmeyip rantla karşılanmaya çalışılması, bize göre Antalya'ya ihanettir. Bu çok ciddi bir para değildir. İmara açılacak alanın altyapı bedelleri, kamulaştırma bedelinden daha çok olacak ve bunu Antalyalı ödeyecek. Kamulaştırma bedelinden daha çok para ödenerek imara açılan alanların altyapısına para harcanacak. Bu nedenle kamulaştırmanın önüne geçilmesini de anlayabilmiş değiliz" diye konuştu.
 
 SU HAVZASI VE SEL YATAĞI
 
 Antalya özelinde bölgenin su havzası olmasının da çok önemli olduğunu belirten Küçükarslan, "Son yağışta da yapılacak imarın ne kadar tehlikeli olduğu görüldü. Oradaki yolun yüksekliği yerden 3 metre. Böyle bir yağmur yağdığında nasıl sonuçlar vereceğini herkes tahmin edebilir. Yolun 3 metre altında konutlar olduğunu düşünün, o su nereye gidecek? Orası aynı zamanda bir sel yatağı, imara açılmaması sağlık, Antalya, yolun kullanılabilmesi açılarından önemli" dedi.
 
 TARIM TOPRAĞI TÜM İNSANLIĞIN SORUNU
 
 Bu yerel gerekçelerin dışında dünyada tarım topraklarının bütün insanlığa ait olduğunu belirten Küçükarslan, "Burada az veya çok 250-500 hektar olur, tarım toprağını yok etmek bütün insanlığın, Türkiye'nin Antalya'nın sorunudur. Ama orada yaratılacak rant sadece 51-52 kişinin veya onların çocuklarının olacaktır. Bu anlamda da açacağımız dava toplumsal açıdan çok önemli. Tarımın toprağını yok ediyorsun, orayı imara açıyorsun, birkaç kişi oradan rant kazanıyor, ama insanlığın her kesiminin yarın bugün ihtiyacı olacak tarım topraklarını yok ediyorsun. Biz tüm bu gerekçelerle davamızı açacağız" diye konuştu.
 
 ÇÖZÜMÜ ÇOK KOLAY
 
 Küçükarslan, Eşgüdüm Kurulu olarak önerilerini de sundu. Burada çözümün aslında çok kolay olduğunu açıklayan Küçükarslan, "Oranın ismi gibi bir çevre yolu olarak yapılmasını öneriyoruz. Nasıl olacak bu? Sadece çevre yolu etrafı kamulaştırılacak ve Antalya'nın hiç değilse o bölümü ranta teslim edilmeyecek. Bu hepimizin sorunu aslında, Antalya'nın da Türkiye'nin de sorunu. Çünkü Antalya'nın trafiğinin içinden çıkılmaz hale gelmesi, böyle bir turizm kentinde herkesi, Türkiye'yi etkileyecek. Tek çözüm yolu kamulaştırılıp gerçek, ihtiyaç olan bir çevre yolunu yapmaktır" dedi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 
ANTALYA'DA BATI CEVRE YOLU'NDAKI PURUZUN GIDERILMESI AMACIYLA 1800 METRELIK ALAN ICIN KAMULASTIRMA YERINE 160 HEKTAR TARIM ARAZISINI IMARA ACAN BUYUKSEHIR BELEDIYE MECLISI KARARININ IPTALI ICIN DAVA ACILIYOR. (FOTO:ANTALYA-DHA)

 
Öğrencilere 'önce yaya projesi' anlatıldı
 
ANSAN ortada kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilere 'önce yaya projesi' anlatıldı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde hayata geçirilen 'Önce Yaya Projesi' kapsamında ...
Koyunların boyanması nedeniyle 2 bin ton yün çöpe gidiyor
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu üyesi Halil Bülbül, koyunları ...
Muhtarlar kırmızı otobüs istedi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Temsilcisi Kahraman Üraz ile ...
 
80'ler dönemini oynadılar
MURATPAŞA İlçesi'nin Bahçelievler semtindeki Replik Sanat Eğitimleri Kurumu'nda, ...
Devlet galerisinde ilk heyecan
MEVLEVİ Müzesi'ne dönüştürülmesi için tadilat çalışmaları halen devam ...
Gezici radar yakalıyor
ANTALYA'da yol kenarında park halindeki radar aracını görmeyince hız yapan ...
 
CHP'nin olay pankartları Antalya'da
ANTALYA'da 17 Aralık operasyonunun yıl dönümünde CHP İl Örgütü, Aydın ...
Antalya'da 17 Aralık protestosu
ANTALYA'da 17 Aralık 'rüşvet ve yolsuzluk operasyonu'nun yıl dönümünde ...
Antalya'da kent suçları yarışmayla ortaya konacak
İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, Antalya'ya ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da kuzular kurda emanet
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Kırmızı karta karşı boykot
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Dünya ısınmaya devam ediyor
İsa Altun
İsa Altun
DARK WEB'E DİKKAT! 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Çok şükür, çok şükür…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ocak ayının ilk yarısında işinizle ilgili yeni kararlar almaya hazırsınız. Mesleki olarak atacağınız adımlarda finansal ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva